Mennyire reális a rohamtigris legendája?
Nem lőtt átt semmit, egy brutálisan nagy rakétát lőtt ki ami a robbanásával elméletileg megsemmisíthetett három harckocsit. (Nyilván ha kellően közel álnnak egymáshoz stb stb)
Szóval inkább tüzérségi eszköz volt
Én átlövésről hallottam, egy menetoszlopot lőtt szemből és sorban átlőtte az első 3 tankot
Legalábbis így olvastam
A 3#-ban lévő leírás is megerősíti:
"Az egyik ilyen ütközetben (1945 januárjában) egy harctéri jelentés szerint egy Sturmtiger egyetlen lövéssel három Sherman harckocsit semmisített meg."
De persze a kérdés még adott:
Mennyire reális ez?
Nekem még 2 nap addig ne is mondd!
Ja és alig 2 hétig fog csak tartani😓
Mivel egyetlen páncélátütésre alkalmas lőszere volt csak a kumulativ töltete ami ha tegyük fel egy harckocsit át is éget elejétől a végéig hosszába (teljesen valószínütlen) akkor is a mögötte álló másik harckocsi nem volt nekivezetve full kontaktba tehát a fémsugár simán csak szétfröcsögött volna a levegőbe.
3 harckocsit elpusztíthatott ha kellően közel álltak egymáshoz. DE NEM ÁTÜTÉSSEL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!