Volt-e valaha ilyen elegáns körülírása a katonai kudarcnak az utóbbi időszakban?
"Katonai szakértők szerint Ukrajna hadműveleti szünetet tarthat, hogy finomhangolja stratégiáját."
(mindemellett elhallgatva a nagyon jelentős tételes ukrán veszteségeket)
"Akkor miért csak ugyanazt a drónvideót mutogatják mindenhol a neten, ahol aknára futott 2 tank?"
Napi több tucat videót tesznek közzé az oroszok kilőtt járművekről, ukrán halottakról, az ellentámadás óta már vagy 5 különböző videót láttam ukrán hadifoglyokról is. Szerintem te nézelődsz rossz helyen.
"Igen, keress rá. Ukrán hivatalos forrásokat szoktam olvasni."
Akkor láthatóan nem megy az értő olvasás. 1-2 hét alatt 160-170 ezres veszteség az a világtörténelemben példanélküli. Ehelyett meg ugye küldözgetik azt a pár videót, amin aknára futott tankok vannak, édes istenem. :)
Igazából teljesen használhatatlanná válik ez az oldal, amikor betalálnak egy-egy kérdést ezek a fizetett trollok.
# Kürasszír
Azért a Nyugaton is megy a gyepes propaganda.
A Die Welt interjút készített egy ukrán harckocsizóval, aki szerint a Leó 2-es akár 10-11 T-72-essel is felér és velük a frontot át tudnák törni, mert az oroszoknak csak régi és elavult harckocsijaik vannak, sőt már a T-62-esekből és T-54/55-ösökből is csak csekély mennyiségeket tudnak előszedni.
Ezt a túlságos, sőt fanatikus és végeredményben veszélyes önbizalmat, az ellenfél mérhetetlen lenézését, és a Nyugati fegyverek köré épített legendáriumot mégis kik töltötték a fejükbe ?
Az orosz - ukrán háborútól függetlenül is vannak olyan fegyverrendszerek, még a Nyugaton is, amelyek túlsztároltak, túlértékeltek, túlárazottak, közben a valóságban a beígért képességek tizedét nem tudják.
Pl. láttam osztrák youtubertől műsort, aminek műr a címe mindent elmondott: Leopard 1 vs T-72: Quality vs Trash
Ezzel szemben a valóság az teljesen más ...
A Nyugati médiában a következő hangvételű híradások fognak megjelenni:
Ukrajna megindította a várva várt ellentámadást és felszabadító hadművelet, bátran, hősiesen harcoltak, azonban a megfelelő légvédelem és a légifölény hiánya miatt jelentősen lelassult az előrehaladásuk. Ezen hiányosságok ellenére így is jelentős veszteségeket okoztak az oroszoknak, egyoldalú ütközetekkel, az ukránok, és az őket támogató Nyugat javára. Hogy visszanyerjék az ukránok a kezdeményezést, F-16-os Falcon-okra, JAS 39-es Gripen-ekre, EF Typhoon-okra, és F-35-ös Lightning II-kre van szükségük, önkéntes katonai tanácsadókkal. Az offenzívájuk várhatóan jövő tavasszal fog folytatódni, és meg sem állnak a kercsi-szorosig.
Értem én Dzsefi, hogy mint fizetett putyinista firkász, muszáj minden kérdéshez odabüfögnöd valami oda nem valót, de most komolyan azt sikerült ma kiemelni, hogy egy szerencsétlen ukrán baka mit nyilatkozott a tévének? Mégis mi a f..szt mondjon szerencsétlen? Magas az ukrán morál, mert a hazájukat védik, ilyenkor az ember hajlamos túl lelkes lenni, ennyi a történet.
Tudom, hogy szerinted a világ minden technológiája benne van a T-54-ben meg a T-72-ben és ezeknél nem létezik jobb, maximum szebb tank, de most már rázd le magadról ezt a kreténséget, még csak nem is erről szólt a kérdés.
Micsoda kreatív kommentek és érvek hogy neked mindenki Putyinista :D
En is feleslegesnek es tragikomikusnak tartom az ukrán ellentámadás eddigi kudarcának szépítgetését, de azt a kárörömöt pedig szánalmasnak és szomorúnak, ami a magyarok putyinista köreiben ennek kapcsán tapasztalható (a kérdezőt és több válaszolót is ideértve).
Az oroszok egyébként magasra tették a lécet a kudarcos hadműveletek eufemizálásában, de kár ebben versenyre kelni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!