Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egyesek miért állítják azt,...

Egyesek miért állítják azt, hogy a sorkatonaság önállóságra nevelt?

Figyelt kérdés
Mert ugye másfelől meg azt hallani, hogy ott a kiképzők kezdettől azon voltak, hogy lerombolják az ember korábbi személyiségét, és felépítsenek egy újat. Hogy ugorjon a parancsszóra, és csinálja azt, amit mások is. Tehát hogy összességében a szolgálat alatt alkalmazkodjon egy rendszerhez, aszerint élje a mindennapjait. Ez nem inkább az önállóság kiirtása a lehető legmaximálisabban?

2023. máj. 29. 14:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 A kérdező kommentje:
90: Nem engem kérdeztél ugyan (én nem voltam, ahogy azt már leírtam), de elmondom, akiket ismertem keményítős, nagypofájú bunkókat, akiket elvittek katonának, a leszerelés után ugyanolyanok voltak, az égvilágon semmit nem változtak.
nov. 2. 18:04
 92/94 anonim ***** válasza:

Igen, ezt értem.

Részben azért is vagyok valóban kíváncsi a válaszára, mert érdekelne, hogy saját tapasztalatból ír és így részese volt ennek korábban, vagy nincs semmi tapasztalata vele és a partvonalról kiabálja be a a saját feltételezéseit a sorkatonasággal kapcsolatban.

Továbbá a fentiek függvényében lehetne értékelni a megszólalásait.

nov. 2. 19:26
 93/94 anonim ***** válasza:

A 89-es én vagyok, de a 87-es nem. Nem voltam én sem katona, hallomásból tudok azt, amit. De azt állítom hogy semmi értelme, funkciója nem volt, azon kívül hogy az állam érvényesítette büntető hatalmát. Ez szerintem egy büntetés az életben. Értelmetlenül, feleslegesen vették el az ember szabadságát békeidőben. A közösségnek itt sem volt semmi jelentősége, mindenki az egyéni érdekeit nézte, meg azt, hogy tudja a másikat elnyomni, eltaposni. A hagyományként tekintett szívatások embertelenek voltak. Gyakorlatilag egy létidegen természetellenes állapot, ahol a magát erősebbnek gondoló kivégzi az általa gyengébbnek véltet. Nem is mindenki alkalmas rá. Én sem lennék az, mert nem tűröm se az igazságtalanságot, se azt hogy bárki parancsoljon nekem. A munkahelyen meg a civilizált életben megkérik az embert, nem utasítanak.

Már többször feltettem ezt a kérdést, de soha senki egy elfogadható komoly érvet nem tudott felhozni a sorkatonaság mellett. Na vajh miért? Mert ilyen nem létezik. A profi katonaság ez egyetlen értelmes módja a honvédségnek. Aki akar mehet.

nov. 2. 22:08
 94/94 anonim ***** válasza:

...vagy volt ott egy törölt hozzászólás, vagy benéztem. :)

Bocs, a sorkatonaság mellett kardoskodó korábbi írások miatt kérdeztem az illetőt.

nov. 3. 00:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!