Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi lesz, ha a május is eltelik...

Jeffrey Spender kérdése:

Mi lesz, ha a május is eltelik a várva-várt nagy ukrán ellentámadás nélkül ?

Figyelt kérdés

Minden híroldal napi háromszor, sőt négyszer is megírja, hogy órák kérdése, és berobban az ukrán ellentámadás, mely ketté fogja vágni a déli frontot, sőt még a Krímbe is eljutnak, és ha van igény, még Oroszországba is behatolnak.

Eltelt a március és április bármi ellentámadás nélkül. Most májust írunk, lassan a közepén. Ha június 1-ig nem történik semmi, ukrán részről, akkor mi lesz ?

2023. máj. 12. 15:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%
Már a tél vége óta mindig tart a nagy ellentámadás. Legfeljebb megint tolódik.
2023. máj. 12. 19:01
 12/33 anonim ***** válasza:
64%

Seeeeeeeemmi :) Herszon, Harkov májusban volt? Nem lesz itt semmiféle nagyobb szabású művelet májusban csak max. zászlóalj-méretű puhatolózások. Mindkét oldal tesztelgetni fogja a másik védelmét, reakcióit várva az mit lép, hogy csoportosít át, mit reagál.

Az ukrán főerők, új hadtestek ugyanott vannak ahol 2 hónapja is voltak. Zaprozsijenél 1 hadtest, Cshernyivnél 2 hadtest várva hogy a ruszkik támadnak-e.

2023. máj. 12. 19:28
 13/33 A kérdező kommentje:

Harkov az a háború kezdete óta alulkezelt front volt, magát a várost teherautókkal és terepjárókkal próbálták bevenni, nem pedig normálisan felépített hadosztállyal.

A nagy harkovi ellentámadás során egy nap 70 km-t is ralliztak a BTR-ekkel és a társaival, ez arra utal, hogy nem volt semmilyen orosz egység ott.

Herszonnál nem sikerült nyílt mezei csatában győzniük, ami mégis döntő volt, az az Antonovszkij-híd összeomlasztása volt a HIMARS-szal. Az Antonovszkij-híd volt az oroszok fő utánpótlási vonala a Dnyeperen keresztül a régióban.

Most szárazföldön harcolnak.

Továbbá ez a hadtest ez értelmezhetetlen számomra.

Miből áll a hadtest ? Hol a több tucat Leopárd 2-es, mobil légvédelem, meg F-16-os Falcon vadászrepülő ?

2023. máj. 12. 19:43
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
#13 volt azért orosz védelem, csak éppen nem elég. Tudták hogy támadás jön, bele is kalkuláltak területveszteséget, de szerintem Izjumot szívük szerint megtartották volna. Herszon más tészta, egyértelműen arcvonal-rövidítés. A Herszoni evakuáció arra utal a ruszkik a II. félévtől kezdve inkább csak védekezgetnek. Az okát nem tudni. Egyes narratívák szerint kifáradtak, más narratívák szerint tartalékolnak "valamire". Egy biztos a háborúnak még messze a vége, s okosabbat csak kb. szeptemberre lehet mondani. Addigra elválik van-e a ruszkikban kraft egy Dombaszi akcióhoz, vagy egy szélesebb "O csoport" művelethez, vagy csak fülük-farkuk behúzva továbbra is semmi csak visszavonulások.
2023. máj. 12. 20:27
 15/33 A kérdező kommentje:

Harkov környékén is töménytelen mennyiségű T-80BVM, T-80U, T-72B3, Gvozgyika, BMP-2, és hasonlókat hagytak ott az út közepén, cigánysátrasan a Twitter felvételek szerint.

[link]

Sérült technika gyüjtőhely volt, nem véletlenül volt ott a blama.

Itt mindkét fél részéről a 2,000 km-es frontvonal leszűkült Bahmut városkájára. Az ukránoknak továbbra sem akar megérkezni a nehéztechnika, az oroszok meg védekezésre, ill. tartalékolásra, a konfliktus nekik kedvezőtlen eszkalációjára rendezkednek be.

2023. máj. 12. 23:28
 16/33 anonim ***** válasza:

Hányszor kérdezed meg még ezt? Milyen válaszra vársz? Szerinted van itt valaki az ukrán katonai felső vezetésből, aki majd elárulja neked itt magyarul, hogy mikor és hogy támadnak?

Persze tudom én, hogy jó putyinistaként csak szokásodhoz híven provokálsz. De milyen szerencse, hogy az orosz főnökeid frankót vezetik a háborút ugye? Néha beledurrantanak egy-egy lakóházba vagy iskolába egy rakétát, hátha ettől nyerik meg a háborút, ha már Bahmutot nem sikerült lassan egy év alatt elfoglalni a világ “második” legerősebb hadseregének 😂

2023. máj. 13. 09:26
 17/33 A kérdező kommentje:

Én még csak egyszer kérdeztem meg ezt, màs felhasznàlók írtak ki 20 ugyanilyen kérdést.

A hozzàszólàsod többi részét nem tudom és nem is kívànom kommentelni, mire fel indítottàl már reggel 9-kor dühöngéssel és személyeskedéssel ?

2023. máj. 13. 10:53
 18/33 anonim ***** válasza:

"Én még csak egyszer kérdeztem meg ezt, màs felhasznàlók írtak ki 20 ugyanilyen kérdést."

És azt megtudhatnám, hogy mi a keservért írtad ki akkor a 21. kérdést, ha egyszer világosan a pofádba tolja az oldal kérdés kiírásnál a hasonló kérdéseket, hogy NE KÉRDEZD MEG MEGINT UGYANAZT? :)

De akkor még mindig áll az előbbi kérdésem: miből gondolod, hogy egy magyar fórumon majd kielégítő választ kapsz arról, hogy az ukrán felsővezetés mit és hogyan tervez?

2023. máj. 13. 10:57
 19/33 A kérdező kommentje:

Az ide kommentelők többsége az már március 4.-én elkezdték az oldal szétspammelését. De ugyanakkor a média is hibás, hogy ők is egy nap többször beszámolnak erről, ráadásként szenzációhajhász hangnemben.

Nyilván nincs ott semmelyikünk az ukrán vezérkar megbeszélésén. De az viszont látható, hogy komplett fegyvernemek hiányoznak nálunk, vagy járják a végüket, nincs más nekik, csak nagyszámú gyalogos, akkor mihez akarnak kezdeni ?

2023. máj. 13. 11:14
 20/33 anonim ***** válasza:

"De az viszont látható, hogy komplett fegyvernemek hiányoznak nálunk, vagy járják a végüket, nincs más nekik, csak nagyszámú gyalogos, akkor mihez akarnak kezdeni ?"

Egyrészt ezt megint a nagy büdös semmire alapozva írod, másrészt meg teljesen úgy csinálsz te is, mintha az oroszoknál minden olyan rózsás lenne. A morál a béka feneke alatt, az átlag katona felszerlése kis híján olyan, mintha a második világháborút vívnák újra, a fronton már 70 éves tankok furikáznak, a légierő lényegében inaktív, a lőszer és üzemanyag utánpótlás pedig akadozik, a hadigazdaság felpörgetése szemmel láthatóan nem történt meg (vagy meg sem próbálták), az eddigi összes taktikájuk pedig látványosan elbukott. Most épp a robotrepülős terrorbombázásokról derült ki több hónap után, hogy semmire sem mentek vele. Nem omlott össze sem az ukrán ellenállás, sem az infrastuktúra, de még az áram elleátásban sem tudtak jelentős, tartós zavarokat előidézni, és hű de meglepő módon (nem) Európa és az ukránok sem fagytak meg az orosz gáz nélkül.

Milyen perspektívát látsz még ebben a háborúban orosz részről? Ekkora blamájuk a téli háború óta nem volt és nem is látszik a kiút.

2023. máj. 13. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!