Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Valószínű, hogy nem lesz más...

Valószínű, hogy nem lesz más választásom minthogy feliratkozni a Honvédségben, mire számítsak?

Figyelt kérdés

Valószínű, hogy nem fog sikerülni a szakmai vizsgám amiért bevallom részben én is felelős vagyok, de életemben a legrosszabb tanár akivel találkoztam tanította és a szakma se érdekel kicsit sem.

Gondolkodtam már rajta többször és többen is ajánlották nekem, hogy próbáljam ki a honvédséget.

Tényleg annyira rossz mint sokan állítják vagy kinek milyen?

Semmi érdekes nem történt az életemben eddig és van egy kis kaland vágyam(most vagyok 21), ez ki fogja elégíteni ezt? Mikor lehet jelentkezni és mennyi a minimum idő? Egyéb tanácsot esetleg kérhettek mint például mire fordítsak különös figyelmet és mitől óvakodjak, szívatásokat hogyan kezeljem jól vagy ,hogy kerüljem ki?

Lehet ,hogy hülye kérdés, de mi a politikai nézetük általában a katonáknak?

Én jobb oldalinak vallom magam és szívesebben lennék olyan emberek körül akiknek hasonló világnézete van. Személyesen ki nem állhatom ha egy liberális vagy baloldali ember el kezd politizálni és életmódjukat se tartom helyesnek, de Hazaszerető emberekre számítok.

Kicsit izgalmasnak és kalandosnak gondolom most így de legalább nem fognak háborúba küldeni, legalábbis remélem nem fajulnak odáig a dolgok.

2023. máj. 5. 23:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Katonaságba általában nem mennek baloldaliak, nem az a közösség jellemző rájuk, szívem szerint én sem mennék, de látom valamennyire a dolgok miértjét.

Volt osztálytársam helyzetéről tudok nyilatkozni: ő nagyon szereti. Mindene volt alapból a katonai lét, szereti a hazáját, alapból kissé csibész volt, de szeretett mozogni, szerette a küzdősportokat, hasonló dolgokat, így hamar otthonra talált. Kap szállásolást, fizetést, de fő célja az egyetemi felvételihez a pontok megszerzése (de azért érdekeli is, a közszolgálati egyetemre szeretne menni).

Általában nem célszerű lázadozgatni, a parancsnokokkal szembemenni, mert akkor jönnek igazán a szivatások, de ez mindenhol így van. A "rend a lelke mindennek" mondás nagyon érvényesül. Ha rosszul van megágyazva, nem úgy van rakva a cipő, szólnak és szivatnak.

Ha nem érdekel a szakmád, akkor mindenképpen ajánlom, főleg ha kissé jobboldalibb nézetű is vagy. Bár én nem, de kétlem, hogy valaha is háborúba keveredik a NATO, ha meg mégis, akkor úgy sem katonák fognak dönteni, hanem a bombák, ezért nagyrészt ingyen pénz amit addigis kapsz, maximum itthoni őrtállásokra fognak küldeni, később pedig missziózni lehet nagyon sok pénzért (bár ebből nem vagyok annyira tájékozott).

2023. máj. 5. 23:32
 2/14 anonim ***** válasza:
16%

Kikötés, jutasi, akasztás, ez volt a magyar hadsereg 45 előtt és sztem ismét csak ez. Az angolok nemrég bocsánatot kértek annak a háromszáz katonának a családjától, akiket "gyávaság" miatt kivégeztek az 1. vh. során. (A brit birodalom akkor volt a legnagyobb.) Ahhoz képest, hogy mi sokkal kisebbek vagyunk, nálunk legalább ennyit végeztek ki, de szó nincs ilyesmiről.

Különben nagy vagyonod lehet hogy van mit konzerválnod. Utáld csak azokat, akik felemelték pár évtizedre a nyomorultakat! Nagyszerű ágyútöltelék lesz belőled.

2023. máj. 5. 23:39
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
Le fog jönni, hogy egy bohóc vagy és seggbe fognak tolni.
2023. máj. 6. 00:03
 4/14 A kérdező kommentje:

#1 köszönöm a válaszodat, hasznos számomra.

Én is egyetemre szeretnék menni csak újra kellene majd érettségizni, ezért gondoltam a 1,5-2 év körül.

Remélem barátszerzés szempontból is jó lesz. Nekem úgy tűnik, hogy manapság nehéz közeli és megbízható barátokat találni.

2023. máj. 6. 00:14
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

1) A honvédség politikasemleges, nem szeretik ha valaki túl sokat politizálgat.

2) Nincsenek már szívatások. Ez már nem a néphadsereg, itt bajtárs, kolléga mindenki.

3) A sereg nem kaland, hanem hivatás. Közösségbe fogsz kerülni.

4) El fogsz hasalni a pszichológiai alkalmasságin.

2023. máj. 6. 00:54
 6/14 anonim ***** válasza:
17%

"1) A honvédség politikasemleges, nem szeretik ha valaki túl sokat politizálgat."

Igen azt látjuk ahogy váltogatják le a vezetést aki nem azt fújja a ruszkik az istenek és a nato egy szemét.

2023. máj. 6. 03:41
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Aha...politikasemleges..

Azert nyalt be tövig orbánnak az új vezérkari főnök a hülye szittya dumájával.

2023. máj. 6. 04:11
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

A honvédelem első feladata a lmbtq meg woke elleni harc lett....

Elmebaj.

2023. máj. 6. 04:28
 9/14 A kérdező kommentje:

milyen pontosan ez a pszichológiai alkalmassági?

Nincsenek komoly mentális problémáim

2023. máj. 6. 07:37
 10/14 NTBS ***** válasza:
88%
Alkalmassági vizsgára.
2023. máj. 6. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!