Mi van a Nagy Orosz Hadsereggel?
Az ukránok hivatalosan ma, az oroszok szerint már 1 hete átkeltek Herszonnál a Dnyeper folyón és hídfőállást alakítottak ki a folyón. Plusz az oroszok elhagyták a Dnyeper folyó deltatorkolat területét.
Nem úgy volt, hogy 2 óra alatt a Kárpátaljánál lesznek az orosz hadsereg ? :) Meg nem az volt, hogy az orosz mozgósítás majd hatalmas orosz előrenyomulást hoz ? Ma meg már kvázi önként engedik átkelni a folyón az ukránokat, Herszon megye így nagyon nagy eséllyel el fog esni az oroszok részéről, legalább is ezt állítják a szakemberek, ha ukránoknak sikerül átkelni, akkor Krím kapujáig jutnak az ukránok.
A Nagy Orosz Hadsereg szimpatizáns magyar komment társaim ti ezt, hogy látjátok? Bukás ez az oroszoknak délen vagy csak elterelés és valóban 2 óra és a magyar határnál lesznek az oroszok, ahogy már sokan tavaly február óta várja ezt a csodát? :)
A tény az, hogy az ukránok néhány ezer négyzetkilométernyi területet tudtak visszafoglalni, és egy nagyobb várost, Herszont.
A emberveszteségek mindkét oldalon kb. egyformák.
Ugyanakkor az oroszoknak a háború szempontjából releváns korcsoportban 6-8x több emberanyag áll rendelkezésükre.
Innentől kezdve én nem látom, hogyan lenne az lehetséges, hogy az ukránok megnyerjék ezt a háborút - ehhez minimum 6-8x akkora veszteséget kellene okozniuk emberanyagban az oroszoknak, mint amennyit ők elvesztenek.
A nyugat-rajongók esetleg el tudják ezt magyarázni, de nem úgy, hogy az oroszok már kifogytak a rakétákból, putyin már a ráktól kezdve alzheimer-en legalább 5féle betegségbe belehalt a háború óta, és a szankciók miatt már nincs légzsák a ladákban ezért az orosz lakosság fellázadt.
Mert a valóság az, hogy ezek egyike sem történt meg.
11-es
Én azokkal a szakemberekkel értek egyet, akik azt állítják, hogy ez a háború, nem a fronton fog eldőlni, hanem a tárgyalóasztalnál.
A téli orosz offenzíva elakadt Bakmutnál, pedig elvileg a cél Kramatorszig eljutás lett volna. Az ukrán tavaszi offenzíva katonai célja Dnyeperen átkelni eljutni a Krím és az Azovi tenger parjáig, politikai cél meg a Krím teljes elfoglalása, ez utóbbit elképzelhetetlennek látják elvileg a katonai szakértők (NKE), a földrajzi adottságok miatt főleg, ami a mindenkori védőket támogatja. Ha sikerül az ukrán tavaszi offenzíva, nagyobb eséllyel az oroszok fogják kérni a tárgyalásos megállapodást, ha meg elbukik az ukrán offenzíva, akkor meg az ukránok fogják kérni nyugati nyomásra.
Több szakértő szinte biztosra kijelentette, hogy a két keleti volt ukrán megye és Krím szinte biztosan elveszett Ukrajna számára, a kérdőjel csak a két déli megye felett lebeg.
13-as
Nem vagyok katonai szakértő, de szerintem egy hídfőállás kialakítása elég nagy hír, legalább is a II. VH idején elég sorsdöntő események voltak.
De magában ez még nem nagy hír, még csak pár tucat katona ment át, ez még ne maz offenzíva kezdete, csak max az előkészítése vagy szimplán elterelés, ahogy ez történt ősszel. :)
1. A tény az, hogy ma már nem úgy megy a háború, hogy a vezető dönt és ennek megfelelően kihajtják a birkákat a mezőre meghalni. Ma már úgynevezett (ál)demokráciákban élnek az emberek. Az első komolyabb mozgósításra láthattuk hogy reagált az orosz társadalom.
2. Tudod van az a pont a kaszinóban is, mikor elköltötted azt a pénzt, amit arra célra vittél magaddal hogy eljátszd. Ekkor dönteni kell, hogy mi helyett fogod eljátszani a következő összegeket. Étkezés, szórakozás, tanulás stb... Az emberek többsége ekkor otthagyja az asztalt, a kisebbség meg ott marad rosszabb esetben örökre és kezdődik a pokoljárás. Egy dolog mindenképpen közös bennük: Vesztettek.
"Én azokkal a szakemberekkel értek egyet, akik azt állítják, hogy ez a háború, nem a fronton fog eldőlni, hanem a tárgyalóasztalnál."
Persze, mert számodra ez lenne szimpatikus megoldás. De ez nem jelent semmit.
"A téli orosz offenzíva elakadt Bakmutnál, pedig elvileg a cél Kramatorszig eljutás lett volna"
Viszont pár tízezer börtöntölteléket feláldozva leamortizáltak ugyanennyi ukrán katonát.
"Az ukrán tavaszi offenzíva katonai célja Dnyeperen átkelni eljutni a Krím és az Azovi tenger parjáig, politikai cél meg a Krím teljes elfoglalása, ez utóbbit elképzelhetetlennek látják elvileg a katonai szakértők (NKE), a földrajzi adottságok miatt főleg, ami a mindenkori védőket támogatja. Ha sikerül az ukrán tavaszi offenzíva, nagyobb eséllyel az oroszok fogják kérni a tárgyalásos megállapodás, ha meg elbukik az ukrán offenzíva, akkor meg az ukránok fogják kérni nyugati nyomásra"
Igen, ezt mondják a vágyvezérelt szakértők. A valóság meg az, hogy mind a nyugat, mind Oroszország olyan szinten szállt már be ebbe a háborúba, hogy egyik sem engedheti meg magának a legkisebb arcvesztést sem.
Az USA az amúgyis már repedező hegemóniáját tette fel tétnek, Oroszország meg kb. a létezését.
Ebből már nem lehet csicska módon kifarolni senkinek.
" A tény az, hogy ma már nem úgy megy a háború, hogy a vezető dönt és ennek megfelelően kihajtják a birkákat a mezőre meghalni. Ma már úgynevezett (ál)demokráciákban élnek az emberek. Az első komolyabb mozgósításra láthattuk hogy reagált az orosz társadalom."
Hogy reagált? Elhagyta az országot ~1 millió ember, egy 140 milliós országban ez nem akkora tragédia.
"Tudod van az a pont a kaszinóban is, mikor elköltötted azt a pénzt, amit arra célra vittél magaddal hogy eljátszd. Ekkor dönteni kell, hogy mi helyett fogod eljátszani a következő összegeket."
Az oroszok még messze nem tartanak itt. Az ukránok emberanyag tekintetében viszont igen.
"Persze, mert számodra ez lenne szimpatikus megoldás. De ez nem jelent semmit."
Egyéni véleményem, hogy a tárgyalóasztalnál legyen vége a háborúnak szerintem is és ne a fronton tízezrek halálának az árán dőljön el, minden épeszű ember ezt kívánná és nem az öldöklést...te melyikbe tartozol?
"Viszont pár tízezer börtöntölteléket feláldozva leamortizáltak ugyanennyi ukrán katonát."
Nem tudom, nem vagyok Bakmutban, hogy ezt tudjam, ahogy te sem, úgyhogy a számháborúzásba ne is kezdj bele a fronttól kb. 1600 km távolságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!