Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki annyira támogatja a...

Aki annyira támogatja a sorkatonaságot, az miért nem mutat példát és jelentkezik ő maga a Honvédséghez? Miért másoktól várja ezt el?

Figyelt kérdés
Amikor a sorkatonaság létjogosultságát már amikor még sajnos volt, akkor sem, meg most sem indokolja semmi.
2023. ápr. 20. 13:03
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
94%

30: Sajnos nem jelenthető ki egyöntetűen 100%-ra, hogy nem fogják visszahozni. Hisz 2015-ben Litvániában is visszahozták hét év után. Akkor onnan is rengetegen külföldre menekültek, nyilván a politikusok is kaptak hideget-meleget. De ennek dacára azóta is kötelező ott.

Hamarosan Lettország is visszavezeti.

Pedig nyilván ezekben az országokban is járt, illetve jár majd népszerűségvesztéssel a dolog. Akkor mi alapján feltételezhető, hogy Orbánnak ez számítana?

2023. ápr. 21. 21:24
 32/38 A kérdező kommentje:
Ismételten kérdezem, mi indokolja a bevezetését? Az általad említett két ország az eurót is bevezette, mi meg nem. Ők valamiért ezt választották, ők tudják miért, meg persze ők is hoznak hibás döntéseket, mint ez is.
2023. ápr. 22. 15:43
 33/38 anonim ***** válasza:
46%

Azért várják el másoktól mert élettelen nyomorékok, akik csak más dolgával tudnak foglalkozni. Aki visszasírja az valószínűleg laktanyának még a közelében se járt.

Nekem 9 hónap bőven elég volt abból a mocsokból a hátam közepére se kívánnám...és másnak se akarnám azt a szemetet.

2023. ápr. 22. 17:56
 34/38 A kérdező kommentje:
33-as, nem tudom miért, de aki leírja a vaskos igazságot mint te is, az áldozatul esik ennek a lepontozós majomnak. Ezek a szerencsétlen gyökerek visszakérdeznek, hogy "miért, tán nem lehet más álláspont, csak a tiétek, nem lehet, hogy valaki esetleg támogatja a sorkatonaságot?" Hát nem, normális ember tuti hogy nem, csak az idióták.
2023. ápr. 22. 20:44
 35/38 anonim ***** válasza:
50%
#34 Akárkivel beszélgettem erről, senki sem támogatta pedig akadt köztük jópár aki még 1-2 évet volt sorkatona. Ők nem is nagyon szeretnek beszélni róla...baráti társaságban se nagyon szoktuk emlegetni max néha valakinek eszébe jut ilyenkor lezárjuk annyival, hogy "mekkora sz@r is volt"! Azt vettem észre, hogy mostanában a 12-16 éves korosztályban van pár idióta akik valamiért rajonganak a sorkatonaságért. Ezek szoktak írkálni ilyen baromságokat meg próbálják megmagyarázni milyen jó volt annakidején bevonulni. XD Honnan veszik ezt a sok ökörséget nem is értem....
2023. ápr. 22. 20:56
 36/38 A kérdező kommentje:
Ja, a tizenéves húszkilós kis hülyegyerekek, de azok is mi a faxnak firkálgatnak ide pláne baromságokat
2023. ápr. 22. 21:00
 37/38 anonim ***** válasza:
73%
#36 Egyszer az egyik leoltott, hogy mit magyarázok neki ő tudja mert military táborban volt és az olyan mint a sorkatonaság...XD Aha, persze, pont olyan...bevonulás után két nappal meg sírt volna anyuci után a kis fotelrambo....
2023. ápr. 22. 21:04
 38/38 anonim ***** válasza:
9%

24-es vagyok. Látom megélénkült a topik mint amikor kavicsot dobnak a vízbe :) Idézném az első mondatomat: "Szerintem senki sem támogatja a sorkatonaság visszavezetését"

Számomra a katona az katona, bárhogy is cimkézzük (sor-hivatásos-szerződéses-zsoldos). És az is egy hivatás ha már a rendőr-mentő-tűzoltó szóba került. Valakiknek mindig el kell végezni a piszkos melót is, amihez nem fűlik a többség foga. Még csak egypár politikai megjegyzés volt hogy lehet hogy vissza kéne vezetni de már mindenki menekülne. Egyébként én úgy látom hogy van esély egy újabb nagy háborúra mivel ilyen az emberiség, nem tanul a múltból. Fegyverkezik egész európa és ha ez nem lenne intő jel akkor még fűtögetik is az ukránokat.

Kedves 30-as, én nem attól félek hogy Putyin rátámad európára hanem az ellenkezőjétől. Talán ezért nem szórja ész nélkül az új-fejlettebb fegyvereit, tartalékol. Másrészt én nem innák ciánt arra hogy a NATO megvédene minket. Lehet hogy ímmel-ámmal beavatkoznának de nem harcolnának helyettünk hisz nem is erről szól a NATO. Kapunk majd fegyvert és szép szavakat, megírják a nyugati sajtóban hogy mennyire együtt éreznek velünk és szurkolnak mint ahogy mi is tesszük most. Aztán ha Budapest füstölög akkor majd jönnek a bombázók és kibombázzák innen az ellenséget. Kár hogy az is füsttel fog járni. Annyira kibeszélünk mindkét szövetségből (NATO-EU) hogy ezen már nem is csodálkozhatunk. Lehet én látom rosszul és ne legyen igazam!

2023. ápr. 25. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!