Az a dél-Koreai bejelentés, hogy adnak taktikai atomfegyvert Ukrajnának, ha a ruszkik bevetnének ilyet, az most növeli, vagy csökkenti az atomháborús veszélyt?
Nem tudom eldönteni.
Egyszer úgy gondolom, hogy ha az ukránok is hozzájuthatnak atomfegyverhez, akkor az oroszoknak ez komoly visszatartó erő lehet, hogy alkalmazzák, máskor meg úgy, hogy ha megszorítják őket, akkor mindenképpen mégis ilyen eszközhöz fognak folyamodni, de akkor meg ha tényleg az ukránok is kapnak, akkor Zselé az nemigen fog habozni, hipp-hopp elkezdik egymásra dobálni, oszt' annyi a világnak...
Nem néztem eddig orosz médiát, mert mint írtam előzőleg, alig érdekel ez a konfrontáció, csak hallottam, hogy a propagandája miatt le van tiltva, így lehet, hogy amiket írtál, az eleve német, vagy belga oldal orosz nyelven.
H utánanézek, akkor valódi orosz hírközlésre megyek rá.
Ilyen szituációban meg minden szövetséges állam jól felfogott érdeke, hogy
ne nyomasson ellenséges propagandát, mert a mi kormányunk is NATO tag, nem fog ennyire széllel szemben hugyozni, be fog tartani minden NATO direktívát.
Azt nem tudom, az USA-ban mi van, de sosem voltak korrektek a 'vörös veszedelemmel'
. Ha Izrael robbantott atomtesztet, akkor mégis, hogy titkolhatja, ha olyan könnyű detektálni, ami igaz?
Az előbb azt írtam, hogy ugyanez a szitu, bevallom nem teljesen, de nagyon hasonló.
Szóval azt akarod mondani, hogy dél-Koreában nincs atomfegyver? Amerikai sem?
"Nem néztem eddig orosz médiát, mert mint írtam előzőleg, alig érdekel ez a konfrontáció, csak hallottam, hogy a propagandája miatt le van tiltva, így lehet, hogy amiket írtál, az eleve német, vagy belga oldal orosz nyelven."
Az RT az egy orosz állami média, több nyelven is elérhető. A RIA Novosztyi szintén egy orosz állami híroldal, orosz és angol nyelven érhető el. Ennél hivatalosabb orosz hírközlést nem nagyon fogsz találni.
"be fog tartani minden NATO direktívát."
A NATO nem adott ki semmiféle olyan direktívát, hogy az orosz hírügynökségeket, hírközlő oldalakat be kellene tiltani, mert idáig nem terjed ki a NATO hatásköre.
"Ha Izrael robbantott atomtesztet, akkor mégis, hogy titkolhatja, ha olyan könnyű detektálni, ami igaz?"
Izrael a stratégiai bizonytalanság elvét követi az atomfegyverek kérdésében, tehát hivatalosan se nem tagadja, se nem állítja azt, hogy vannak atomfegyverei. Ettől függetlenül persze az égadta világon mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy Izrael rendelkezik atomfegyverekkel, és ezt nem is titkolják túlzottan.
Dél Kórea fejlett annyira technológiailag hogy nukleális fegyvert gyártson de nem erős annyira hogy ezt neki megengedjék lásd irán.
1981-ben lebombázták irán atomlétesítményét mert gyaníthatóan nem az áramtermelés volt a fő profiljuk.
2009-2010 környékén megbolondultak az iráni centrifugák köszönhetően egy vírusnak
Hiába van hozzá technológiád, infrastruktúrád, humán erőforrásod és pénzed, ha nem engedik akkor soha nem lesz atombombád.
Iránnak egyébként van hordozórakétája amivel elérhetné az usa-t, csak nukleális robbanófeje nincs hozzá. Éééés honnan a rakétatechnológia? Hát pontosan ukrajnából vásárolták a nagy felbomlás után, majd azt reszelgették egy kicsit. Na ezért nem lesz ukrajnának sem atomfegyvere, legalább is saját biztos hogy nem.
Akceptálom az érveidet, bízzunk abban, hogy csak a műsorvezető hölgy nézett el valamit, vagy halandzsázott valamilyen okból, egyébként még ha igaz is lenne, sem tudnánk tenni semmit, így kár ezzel foglalkozni. Azért bevallom, kerekre nyílt a szemem reggel, amikor ezt hallottam.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!