Az a dél-Koreai bejelentés, hogy adnak taktikai atomfegyvert Ukrajnának, ha a ruszkik bevetnének ilyet, az most növeli, vagy csökkenti az atomháborús veszélyt?
Nem tudom eldönteni.
Egyszer úgy gondolom, hogy ha az ukránok is hozzájuthatnak atomfegyverhez, akkor az oroszoknak ez komoly visszatartó erő lehet, hogy alkalmazzák, máskor meg úgy, hogy ha megszorítják őket, akkor mindenképpen mégis ilyen eszközhöz fognak folyamodni, de akkor meg ha tényleg az ukránok is kapnak, akkor Zselé az nemigen fog habozni, hipp-hopp elkezdik egymásra dobálni, oszt' annyi a világnak...
Hoppá, megtaláltam, rögtön az elején 1,30 körül már megemlítik és később is van valahol szó erről bővebben.
Biztos, hogy nincs?
Guglizgattam itt közben és már 2009-es cikket is találtam, ahol nagyon tipródott a dél-Koreai góré, hogy az északi fenyegetés miatt piszkosul kell nekik atomfegyver, meg hogy egy év alatt akár maguk is ki is tudnák fejleszteni, meg hát tényleg, lehet, hogy a Trump adott nekik, csak NATO-s hírzárlatként kussoltak vele.
Most meg akkor lehet, hogy elköpték, hogy közben meg van.
Na mindegy, a vak is azt mondta- majd meglátjuk.
Most kellene valami orosz link, mert NATO országból ezt ugyan meg nem tudjuk, hogy mi a francot mondott a dél-koreai pacák, de a ruszkiknál biztosan minden ezzel van teli, ha igaz.
Hja, ez is cenzúra.
Kérdező, az atomfegyvereknek az elsődleges célja nem az, hogy valóban bevessék őket, hanem az elrettentés. Ezáltal csak akkor van értelme atomfegyvert tartani, ha az égadta világon mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy neked van atomfegyvered (kivéve Izrael, ahol ez egy PR és geopolitikai rémálom, de Izrael atomprogramjáról kisregényt lehetne írni). Továbbá egy atomfegyvert nem lehet csak úgy titokban a kertvégi fészerben kifejleszteni és összerakni, ez lehetetlen feladat, ha más nem, Észak-Korea óriási hisztit csapott volna, de valószínűleg Japán is, ha Dél-Korea atomfegyvert kezdett volna el fejleszteni.
Továbbá sajnos nem nagyon vagy képben a modern cenzúra működésével. Ez nem úgy működik, hogy NATO-országokban (nem mintha Dél-Korea NATO-tag lenne amúgy) bizonyos tényeket nem lehet közölni, ezért csak orosz forrásokra lehet támaszkodni. A modernkori cenzúra nem úgy befolyásol, hogy korlátozza az elérhető információt, hanem az információt egy bizonyos kontextusba helyezve adja elő, amivel befolyásol téged. Így lehet az, hogy ugyanazt az objektív információt (pl. Bahmut ostroma tavaly Augusztusa óta a mai napig tart) le tudja hozni mindkét oldal úgy, hogy ez a saját oldalának kedvezzen.
Elrettentés, persze, de csak attól rettennek meg, amit használni is lehet.
Egy olyan fejlett technológiájú ország, meg mint dél-Korea, semmit sem sufniban csinál, ha atomot akarnak, intézetek százait hozhatják létre és simán el is titkolhatják bárki elől, mindenük megvan hozzá.
A cenzúra meg egyértelmű a NATO országokban, eleve letiltottak minden ruszki médiát, - mert NATO országról beszélünk, a felénk irányuló cenzúráról, leszarom én, hogy a dél-Koreaiaknak mit mondanak, vagy mit nem, ne tedd magad ostobának.
Világos, hogy minden média hazudik, meg csak olyan hírt közölnek és olyan megfogalmazásban, amit akarnak, de itt egyszerűen arról van szó, hogy az oroszoktól semmit nem hallhatunk.
Mi ez, ha nem teljes cenzúra?
Mellesleg kérlek ne fölényeskedj, mert két diplomám van, és egyetemen tanítottam, szóval normális választ kérek, nem kioktatást.
Annyit elismerek, hogy tényleg lehetséges, hogy manapság sincs dél-Koreának atomfegyvere, meg tényleg lehetséges, hogy a riporternő bakizott, de azért roppant kíváncsi lennék most az orosz médiára, majd lehet, hogy utánanézek, mert ha nagyon akarom, meg tudom tenni, kezd jobban érdekelni ez a dolog.
Mellesleg dél-Korea teli van zsúfolva amerikai nukleáris fegyverekkel. csak kicsit kopik minden barátság és senki nem bízhatja saját biztonságát másra, bolond lenne, ha maga is meg tudja védeni magát.
Azt sem nagyon lehet tudni, hogy mit alkudozott a Trump mások bőrére, szerintem nem számolt be arról, egyik Koreának sem, hogy miben állapodott meg a másikkal, vagyis ha csináltak is atomfegyvert a déliek, amíg az USA védi őket, addig felesleges nekik vele riogatni, de semmi sem örök és stikában minden bizonnyal felmerült bennük az igény saját hatásos védelemre, akárcsak Izraelnek, ha már szóba került, az sem vallja be, hogy van neki atomfegyvere, de az is nyilvánvaló, hogy az USA holmija nem az övék és nem tudhatják, hogy bevetnék e az érdekükben, vagy sem.
Ez ugyanaz a szitu.
"A cenzúra meg egyértelmű a NATO országokban, eleve letiltottak minden ruszki médiát"
Hát én most beírtam, hogy RT.com, és hát mit ad isten, nincs blokkolva. A Ria.ru is ugyanúgy bejön. De az Oroszhírek is elég egyértelműen egy FSZB-szponzorált oldal, az sincs letiltva.
Továbbá elég nevetségesnek tartom, hogy te nagyvonalakban "NATO-országokról" beszélsz, holott a NATO-nak értelemszerűen nem terjed ki a jogköre addig, hogy a tagállamainak a belügyébe ilyen mértékben beleszóljon. Ez egy védelmi szövetség. Az USA-ban pl. semmilyen orosz állami domain nincsen letiltva, pedig ők aztán tulajdonképpen maguk a NATO.
"Egy olyan fejlett technológiájú ország, meg mint dél-Korea, semmit sem sufniban csinál, ha atomot akarnak, intézetek százait hozhatják létre és simán el is titkolhatják bárki elől, mindenük megvan hozzá."
Egy atomfegyver tesztelését nem lehet eltitkolni, mert azt játszi könnyedséggel fel lehet fedezni. Innen tudjuk például, hogy Izraelnek van atombombája, pedig hivatalosan tagadják, hogy lenne nekik.
"Mellesleg dél-Korea teli van zsúfolva amerikai nukleáris fegyverekkel"
Ez egyszerűen nem igaz, az utolsó amerikai atomfegyvert 1991-ben vonták ki Dél-Korea területéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!