Támogatnátok egy megreformált kötelező sorkatonai szolgálat visszahozását?
"Ezáltal a fiatalok kapnak egy alapfokú honvédelmi kiképzést, és mindennapi edzést."
Meg az 5 hónapos kiképzéssel pont lecsúsznának a szeptemberi egyetemkezdésről, így minimum 1, de inkább két félévük megy a kukába és egy évvel később kerülnek ki a munkapiacra. Testnevelés van az egyetemeken is, én egyetem mellett napi másfél-két órát sétáltam is, mert ameddig és ahogyan tehettem, próbáltam gyalog be/haza járni.
"Megtanulnának fegyvert kezelni"
Igen, ez hasznos készség például egy orvosnak, vagy egy programozónak, és akkor is hasznát fogják venni, ha háborúban a házukra pottyan egy másfél tonnás bomba, amit éppen most az oroszok dobálnak az ukránokra. Nem is tudom hogy voltam eddig meg nélküle...
"fegyelmet és rendezettséget"
Fegyelmet meg otthon kell tanulni a szülőktől, nem az iskolában és nem is a kiképzésen. Jó esetben egy általános iskolás is tudja hogy mit szabad és mit nem, ismeri az alapvető illemszabályokat, nem agresszív és képes viselkedni akár az órán, akár a barátaival anélkül, hogy 5 hónapos kiképzésre küldte volna bárki.
Apám volt katona, megtanulta hogyan kell szépen ágyruhát hajtogatni, és hogy mikor lehet az őrtoronyban aludni. Csupa hasznos dolog.
Mi Hazánknak van ilyen javaslata, vagyis ők beszélnek ilyenről.
Elősször hirtelen azt mondanám nem, de!
Ha úgy van be kell állni a seregbe, mert törvény szól erről, szóval egyetértek ha ilyen van a törvénybe akkor legyen ennek oktatási háttere is!
Vagy ne legyen ilyen törvény!
Az ilyen érvelés alapján a Kresz is benne lehetne a 8 általánosban, mindenki közlekedik, hány ember sérül meg a közlekedésben azért, mert nincs tisztában a forgalmi szabályokkal?
NATO ide vagy oda, kell nemzeti sereg, de ez legyen önkéntes. Ha az állam növelni akarja a katonák számát fizesse meg őket jobban, egyéb kedvezményeket nyújtson annak aki katona.
A sorkatonaság annyit tesz, mindenkire ráerőszakolom azt, amiről abszolút mindenkinek magának kéne eldönteni, hogy akarja-e vagy sem. = hogy hajlandó-
vagy-e a nagykutyák igényeihez igazítani, az élethosszodat. És valamiért nem érinti azokat a vezetőket, akik erről dönthetnek, ami azért, eléggé "érdekes".
Szóval, nem. Döntse el mindenki, hogy hisz-e honvédség bajtársias közegében, és hogy megéri harcolnia érte, de ne eröltessék ezt rá senkire. Főleg úgy, hogy mondom, ez őket nem is érinti...
19.
Így van! Potikusok akarnák megszabni, ki mikor hogy haljon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!