Orosz haddiipar szerintetek miből mennyit tud előállítani manapság?
Elvileg szünet nélkül mennek a hadi üzemeik és sok dolog gyártasat felporgettek .
Miről lehet szó?
300 400 harckocsi 50 60 vadaszgep
1000 dron/ ev ?
Cirkáló raketakbol valahol olvastam hogy 30 40 db tud gyártani/ hónap
Szóval 1 nagyobb támadás 1 hónapnyi termés.
És a többi vajon mennyi lehet ?
A háború színtiszta matematika
1:3 hozz a jarmuveszteseg ukránok javára mármint hogy nekik a kevesebb .
De orosz nagyobb készletből gazdálkodik és valószínű utánpótlást is többet gyárt mint a Nyugat folyamatosan adni képes.
Nyilván a modern technika többet ér mint a régi de nem drasztikus mértékben
Egy leopárd 2 ugyan úgy felrobban a tüzérségi tűzben mint egy t72
Harckocsi párbaj meg ritka .
Szimpla matematikai együtthatók ísmeretevel ki lehet számolni kinek mennyi tartaléka van és ezzel azt is ki lehet mi lesz az offenzivak eredménye.
Nekem van egy sanda gyanúm hogy ebből az ukrán offenzivabol nem lesz semmi .legifoleny nélkül támadni kiepitett állások ellen úgy hogy nem a miénk a mennyiségi fölény és csak korlátozott utanpotlasunk van őrültség lenne .
kedves kérdező...nem írhatok csúnya szavakat, mertna keresőmotor jelez..
Te itt színtiszta matematikázol, miközben sárban-szarban kúsznak-másznak a katonák, akiknek jobb dolguk is lenne, mit elmebetegek ordítozós parancsait végrehajtani...
Semmi köze ehhez a háborúhoz annak, hogy három műszakban miből mennyi készül...azokkal bizony ölni fognak.
Ha ezen élvezkedsz, akkornszégyelld magad.
Egy háborúról könnyű értekezni úgy, hogy ülsz a meleg lakásban, a kényelmes fotelban, és matematikázol...
...ami amúgy nem igaz.
A SZU 1939-45 között legyártott 30 ezer könnyű, 64 ezer közepes, 13,5 ezer nehéz harckocsit és önjáró löveget.
1942 júniusában (1 éve tartott ekkor a SZU és Német Birodalom háborúja) Hitler Mannerheim finn tábornagynak így panaszkodott:
H: Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy ez az állam 35 ezer tankot tud csatába küldeni azt mondtam volna neki hogy elment az eszed."
M: 35 ezret?
H: Igen 35 ezer. Mostanáig 34 ezer tankot pusztítottunk el. Ha egy tábornokom azt mondta volna hogy egy állam 35 ezer tankot tud előállítani, akkor azt mondtam volna neki, hogy ön drága uram mindent duplán lát vagy tízszeresen, ez őrültség, magának látomásai vannak. Mi nem gondoltuk ezt lehetségesnek. Már mondtam önnek, hogy felfedeztünk egy gyárat Klámárovszkájában* , ami két évvel korábban még csak egy mezőgazdasági falu volt, el sem tudtuk képzelni hogy tank gyár lesz, ami első fázisban 30 ezer munkást foglalkoztatott, amikor teljesen kész lett 60 ezer munkást. Egyetlen egy tank gyár, amit elfoglaltunk, egy gigantikus gyár.
...
M: Akkor gondolja el, hogy nekik volt szabadon 20, majdnem 25 évük hogy felkészítsék magukat. És mindent fegyverkezésre fordítottak, csak fegyverekre!
H: Aahh (sóhajtozik Hitler), ahogy mondja. Korábban beszéltem erről az elnökével (Risto Ryti finn elnökkel). Erről nem volt korábban elképzelésem. Egyre jobban fáj a szívemnek, hogy ezt nem láttam előre. De a döntést nekem biztosan meg kellett hoznom, mert nem volt valójában más lehetőség.
*valójában Krámátorszkájá, Hitler eltévesztette a nevét
Ebben csak az a bibi hogy a modern eszközökből félkészet tudnak csak gyártani. Az oroszok nem gyártanak modern optikát, távolságmérőt, tűzvezetőt stb. (jó amit gyártanak az max nekik modern amúgy évtizedekkel le van maradva)
Szóval a szankciók igen is hatnak mivel rengeteg termék, összetevő, alkatrész hiánycikk. Képtelenek gyártani. Nem véletlenül szedik elő a t-54-55 ötösöket. Nincs más lassan.
Kíváncsi leszek hány t-54-55 ös fog elpusztulni mire egy leo 2 mellé tudnak lőni.
Lehet. De kb. az van a hírekben, hogy ukránok kapnak pár tucat korszerűbb harckocsit, önjáró löveget, esetleg százas nagyságrendben elavultabbakat.
Oroszoknak meg ott van elavultabb technika 10 ezres nagyságrendben raktáron. 50 éves tüzérséggel is 10 km-ekről rommá lehet lőni mindent, pl. ellenség csapatlégvédelmét, tankelhárító technikáját, úgy felderítve, hogy Wagner zsoldos feláldozható bűnözöket előreküldünk elavult nehézfegyverzettel (harckocsik, lövészpáncélosok, aknavetők), tüzérségi tűzvezetéshez párezer dolláros drónok is kiválóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!