Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ki gondolt már az alábbira?

Ki gondolt már az alábbira?

Figyelt kérdés
Ki gondolt már arra, hogy egyszer meghal például egy atombomba miatt, és egy szempillantás alatt megszűnik létezni? Szerintetek mi vár a halál után? Hogyan nyugtatjátok magatokat?

2023. márc. 22. 20:59
 1/8 DK-s ***** válasza:
100%
Ezt inkább az ezotériában kérdezd.
2023. márc. 22. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Gondoltam erre.

A halál után nem vár semmi.

Megszűnsz létezni.

Mintha elaludnál, vagy mint amikor egy műtétnél kiütnek.

Csak épp soha többé nem ébredsz fel.

Nem nyugtatom magam semmivel, nem szokásom úgy megoldani a problémákat és úgy kezelni a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, hogy a homokba dugom a fejem és nem veszek róla tudomást.

Aktívan tettem érte, hogy egy esetleges atomháború esetén életben maradjak.

Elköltöztem egy olyan helyre, aminek a közelében nincsenek értékes célpontok, azaz nem vetnek be a közelemben nukleáris fegyvert egy esetleges nukleáris háború esetében, tehát az elsődleges pusztító hatástól védve vagyok.

A házam alá van pincézve, tehát ha keletkezne is számottevő nukleáris kihullás, akkor ott el tudom magam szigetelni a sugárzástól arra a ~2 hétre, amíg kb. biztonságos szintre csökken a sugárzás mértéke.

Felhalmoztam nagyon hosszú időre elég tartós kaját, saját fúrt kutam van, offgrid napelem rendszerem, tehát a vízellátásom is biztosított kb. a végtelenségig, és gondoskodtam az önvédelemhez szükséges eszközök beszerzéséről is.

Úgyhogy különösebb félnivalóm nincs. Persze nyilván ez sem betonbiztos garancia, de jóval nagyobb esélyeim vannak, mint egy átlag pesti panellakónak pl.

2023. márc. 22. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

Tök mindegy, miben halsz meg, véged van és kész.

Örök élet, mi?

Bevenné a kis hasad...

2023. márc. 22. 22:09
 4/8 kovacs magdolna2 ***** válasza:
0%
Az energiamezok vagyunk, tehát csak testedet veszed le mintbegy köpenyt, a lelked megmarad és az igazi élet akkor kezdődik...
2023. márc. 23. 07:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaj de jó
2023. márc. 23. 08:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy szempillantás alatt megszűnik létezni? Nem

Az értelem azt diktálja, hogy Istennek hamar közbe kell lépnie, hogy megmentse a földet az ember pusztító tevékenységétől, és ezt a bibliai prófécia is megerősíti. De vajon mit tesz majd Isten? A Biblia azt mondja, hogy „elpusztítja azokat, akik a földet pusztítják” (Jelenések 11:18; vö. Máté 24:3–14). Ahogyan egy háziúr is eltávolítja a kártevő bérlőt, úgy Isten is „eltávolítja” azokat, akik tönkreteszik csodálatos teremtésművét, a földet.

A Biblia kijelenti: „A gonoszokat pedig kivágják a földről és a hűtleneket kiszaggatják abból” (Példabeszédek 2:22). Ezt az isteni beavatkozást Armageddonnak nevezik (Jelenések 16:16). Jézus „nagy nyomorúság”-nak nevezte „amilyen még nem volt a világ kezdete óta és nem is lesz többé” (Máté 24:21). Még a Vízözönnél is nagyobb lesz.

Ez talán túlzott vagy igazságtalan megoldás? Nem; Istennek, a föld Teremtőjének jogában áll eldönteni, ki lakjon a földön. Jogában áll felelőssé tenni az embert a tetteiért. Ha Isten hagyná, hogy az ember folytassa gonosz tevékenységét, a föld mindenki számára tönkremenne és lehetetlenné válna az élet. Másrészt azzal, hogy Isten ’elpusztítja azokat, akik a földet pusztítják’, megóvja földi örökségünket azok számára, akik kellően értékelik azt. A Biblia azt ígéri: „Mert a becsületesek lakoznak majd a földön, és a feddhetetlenek maradnak meg rajta” (Példabeszédek 2:21).

Mi történik velünk a halálunk után?

Jézus a halált a mély alváshoz hasonlította. Ha valaki mélyen alszik, fogalma sincs róla, hogy mi történik körülötte. Miben hasonlít a halál az alváshoz? A halottak nem éreznek fájdalmat, és nem is gyötrődnek valahol. A Biblia kijelenti: „a halottak semmit sem tudnak”. (Olvassátok el: Prédikátor 9:5.)

Miért jó, ha tudjuk az igazságot a halálról?

Nagyon sokan félnek a haláltól, sőt még a halottaktól is. Ezért megnyugtatónak fogod találni, amit a Biblia tanít ebben a témában. Jézus ezt mondta: „az igazság szabaddá tesz titeket” (János 8:32). Ellentétben sok vallással a Biblia nem tanítja azt, hogy van egy halhatatlan lelkünk, mely a halálunk után tovább él. Ez azt jelenti, hogy a halottak nem szenvednek. És mivel a halottak semmit sem tudnak, ártani sem képesek nekünk. Ezért nem kell kiengesztelnünk vagy imádnunk őket, és arra sincs szükség, hogy imádkozzunk értük.

Egyesek azt állítják, hogy tudnak kommunikálni a halottakkal. Ez azonban nem lehetséges, hiszen ahogy láttuk, „a halottak semmit sem tudnak”. Vagyis akik azt hiszik, hogy a halottakkal beszélnek, azok igazából a démonokkal kommunikálnak, akik úgy tesznek, mintha ők lennének az elhunyt személyek.

Hogyan nyugtatjátok magatokat?

Megkönnyebbülést jelent, ha tudjuk az igazságot a halálról

Ha tudjuk, mi az igazság a halálról, akkor nem kell félnünk a halottaktól. Olvassátok el a Prédikátor 9:10-et ("Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség."), és beszéljétek meg a következő kérdést:

Tudnak ártani nekünk a halottak?

2023. márc. 24. 21:52
 7/8 anonim válasza:

42 Aztán hozzá fordult: „Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.” 43Ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.

https://www.youtube.com/watch?v=2GDFaz9WYoE

2023. márc. 24. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Jézus így, Jézus úgy...
2023. márc. 24. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!