Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok az alábbiról,...

Mit gondoltok az alábbiról, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az autón szívósor lett felújítva, valamint fedél és turbo lett cserélve. Lerobbantunk nyaraláskor. Nem tudom pontosan hogy mi volt a baj de valami olyan hogy a turbo felvette az olajat mert a szívosorban a membrán elromlott vagy valami ilyesmi. Megkérdeztem a szervizt hogy károsodott e a motor vagy a vezérlés mert ha igen, nem akarjuk megjavittatni, így is fél millió ft-ot mondtak alkatrész + munkadijra. Háromszor is rákérdeztem mielőtt igent mondtam a javításra és azt a választ kaptam mindannyiszor, hogy a motor és a vezérlés független a szívósortól és a turbotól, ezért nem lett baja a motornak. Tegnap előtt elhoztuk az autót és alig értünk haza, már jelzett a check engine. Villogott. Teljesen csalódottak voltunk. Sajnos már zárás után volt ez ezért másnap reggel vittük vissza. Nagyon meg voltak lepődve mert azt mondták hogy kb 50 km-t mentek vele és nem volt semmi baja, teljesen hibakód mentes volt. Ma meglett a hiba oka. Ma kiderült, hogy két dugattyún el volt törve a gyűrű és ezért alacsonyabb volt a kompresszió. Felajánlották hogy önköltségi áron megjavitják mert nekik fontos, hogy elégedettek legyünk és hogy ilyen még nem történt velük, nekik is nagyon nagy csalódás és megértik hogy mi is csalódottak vagyunk, és hogy majd kifizetjük amikor tudjuk de akkor is meg fogják csinálni hogy működőképes legyen az autó. Árat nem tudtak mondani, azt ígérték hogy a jövő héten fognak hívni. Megmutatták a dugattyúkat, a törött gyűrűt, a hengerfejet is, mindent elmagyaráztak. Már volt itt korábban is az autó és mindig elégedettek voltunk velük, nagyon rendesek és segítőkészek voltak. azért jártunk ide mert nagyon jó véleménnyel vannak róluk és megbízhatónak tartottam őket. Szerintetek lehet nekik hinni vagy csak próbálják menteni a helyzetüket és úgy beállítani magukat, hogy ne legyen ebből nagyobb bajuk, mert esetleg ők rontottak el valamit? Ilyen lehet, hogy összerakják az autót, megnézik a kompressziót, rendben van, aztán 50 km után megadja magát a törött dugattyú? Szerintetek elfogadjuk az ajánlatukat? Mondjuk jobbat nem tudok mert nem láttam hogy ténylegesen történt e kompresszió mérés vagy nem. Elnézést hogy hosszú lett.
2022. aug. 19. 22:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Lényegében grátisz, munkadíj nélkül alkatrész áron megcsinálják az autódat. Mégis mit vársz tőlük?

A hibák meg már csak olyanok, hogy ami eddig jó volt, az hirtelen elromlik.

2022. aug. 19. 23:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Na várjál van itt egy ellentmondás. Mi az hogy megjavítják önköltségen, de árat még nem tudtak mondani. Akkor most önköltségen javítják vagy fizetned kell érte? Amúgy valószínűleg ők basztak el valamit és nem akarják hogy bepereld őket. Persze ha nincs róla számlád akkor baszhatnád. Csinálják meg jóra garanciában. Azért fizettél fél millát. Örülni kell ha ilyen korrektek, mert nem mindegyik csinálná meg önköltségen. Az autó típusa érdekelne azért.
2022. aug. 19. 23:14
 3/5 krwkco ***** válasza:

"Megmutatták a dugattyúkat, a törött gyűrűt"

A Te autód dugattyúit mutatták meg? Mert akkor az azt jelenti, hogy a motor ki van véve az autóból, levették a hengerfejet, a kartert és kihúzták a dugattyúkat. Magyarul a motor darabokra van szedve, az autó mozgásképtelen. Vagy nem ez történt?

"Szerintetek elfogadjuk az ajánlatukat?"

Ha tényleg a fenti állapotban van az autó, akkor gyakorlatilag nem tudsz mást csinálni, mint hogy elfogadod a javítást. Legfeljebb a neten utánanézhetsz az alkatrészáraknak, hogy nehogy a legdrágább gyári alkatrészeket számítsák fel valami irreális áron. Bár nyilván fogalmad sincs, hogy milyen alkatrészek kellenek egy szétszedett motor összerakásához. :-(

2022. aug. 20. 00:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen ez félre érthető volt. Alkatrész áron csinálják meg. Ez egy opel Meriva a14net motor. Nem tudom hogy ténylegesen azt a motort mutatták e meg, gondolom igen, láttam a helyét az autóban, külön a dugattyúkat meg azt a részt ahol a szelepek vannak. Meg fogjuk csináltatni, már jobbat úgy se tudunk és örülünk hogy így felajánlották.
2022. aug. 20. 07:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Amennyit értesz hozzá, úgy is átvernek.
2022. aug. 20. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!