Az Ukránok vesztesége is súlyos lehet?
"De Ukrajnában folyamatosan megy a kényszersorozás, minden egyes nap és két hét kiképzés után mennek az emberek a frontra. Ne úgy képzeld el, hogy tavaly májusban volt 700 ezer katona és azóta azok vannak :D Behívták már a többszörösét."
Ez tipikusan médiakamu.
Minden sorozás kényszersorozás, a magyar is az. Voltak esetek ahol volt ellenállás, nem csak Ukrajnában hanem Oroszországban is.
Nem mennek két hét kiképzés után a frontra, ez is dezinfó. A fronton lévő katonákat rotálják, a visszaforgatott időben részt vesznek a kiképzésben e mellett a katonák jelentős részét nyugaton képzik, ami szintén több mint 2 hét.
Tavaly tavasszal 800 000 feletit létszáma volt az ukrán hadseregnek és területvédelmi erőknek. Ha ennek behívták a többszörösét akkor mostanra 3 milliós hadserege lenne ami már Moszkvánál járna. Ekkora haderővel - ami az orosz többszöröse - ha csak állóháborút tudnak vívni akkor az azt jelenti hogy már van több mint két millió halottjuk és sebesültjük, de az idézett Von der Leyen beszédben is csak ennek a tizede volt akkor is ha félreértjük. Október óta meghalt és megsebesült volna 2 millió katona? Én furcsállnám,te nem?
Nem ellentmondásos ez így szerinted? Logikailag ez így jó?
"Nem mennek két hét kiképzés után a frontra, ez is dezinfó."
Ok akkor a szomszédom hazudik :)
Én nem a médiából tájékozódok ez ügyben, nem tudom mit mondanak, nem is érdekelnek.
Ő 2 hetes kiképzésen volt, persze volt sorkatona 15 évvel ezelőtt.
Azonkívül rendőrökkel, mentő autónak álcázva, stb járnak házalni a katonák és toborozni mindenkit.
"Voltak esetek ahol volt ellenállás"
Csak olyan esetek vannak mára. Aki akart menni, az az elején ment (sokan jelentkeztek önként, de azok vagy meghaltak vagy ott is vannak).
" fronton lévő katonákat rotálják"
Ez többnyire így van.
"a katonák jelentős részét nyugaton képzik"
Jelentősnek nem nevezném, de egy részét valóban. Bár vannak "frissen leszerelt" nyugati katonák bőven a helyszínen is, tehát a nyugati képzés sok esetben nem nyugaton valósul meg.
"Ha ennek behívták a többszörösét akkor mostanra 3 milliós hadserege lenne"
Ha nem lenne veszteség akkor igen, de nem halhatatlanok, ne hidd azt.
Többszöröse egyébként a behívásra vonatkozott, bár rosszul fogalmaztam meg. A háború napján ugye már megindult a sorozás, azóta több hullám is volt, és rengeteg embert behívtak, az első sorozásnak a többszörösét.
"Többszöröse egyébként a behívásra vonatkozott, bár rosszul fogalmaztam meg"
Így azért nyilván másabb a dolog :)
"#24 elég mégnézni hány lövedéket meg bombát dobnak az oroszok naponta"
Ha így lenne és csak így lenne akkor senki nem foglalkozna a körkörös szórással, mint jelenséggel mert nincs jelentőssége:
Van egy rossz hírem: ha rossz helyre lő a tűzérség vagy nem pontos akkor nem talál el semmit...
Az általad említett TOS vagy Grad komplett zászlóaljakat képes egyik percről a másikra lenullázni.
Többek között ezért meglehetősen egészségtelen rádióelektronikailag "fogható" kütyükkel operálni a tűzvonalban és a harcálláspontok körzetében.
Amikor a Krímet annektálták az oroszok, abban az idősávban, - de nem ott és pontosan akkor - komplett ukrán zászlóaljak "tűntek el" (Grad sorozatvetők nem túl áldásos tevékenységének következményeként).
Ha van elég hülye a frontvonalon, aki nem képes az értelmi fogyatékosságából adódóan megérteni, hogy miért vannak szabályozva a kapcsolattartási szokások és van egy működő felderítésed, akkor érdekes eredményeket lehet felmutatni az említett szerkezetekkel.
Láttam TOS gyakorlatot jutúbon...
Egy komplett hegyoldal bánta - tokkal-vonóval.
"Az általad említett TOS vagy Grad komplett zászlóaljakat képes egyik percről a másikra lenullázni."
A TOS lőtávolsága 6km és a TOS annyira rettenetes fegyver, hogy még az ukránok is zsákmányoltak belőle :)
A GRADé 20 körül van, de qrva pontatlan, csak nagy terület megszórására alkalmas.
Eltelt egy év a háborúban és sem a TOS sem a GRAD nem hozott eredményt az oroszoknak. Ezek a "legendák" tavaly február előtt jók voltak, de ma már látjuk, hogy a riogatáson kívül másra nem jók. Főleg olyna helyzetben nem, ahol a másik oldali tüzérség 30+ km-ről pontosan tudsz lőni és vna műholdas real-time felderítése mert ez esetben baxhatod mindkettőt.
"Többek között ezért meglehetősen egészségtelen rádióelektronikailag "fogható" kütyükkel operálni a tűzvonalban és a harcálláspontok körzetében."
Erről szólni kellene az oroszoknak is :)
1es, Miért van hogy a legtöbb kérdésnél az 1-es válasz mindig vadbaromság?
Nekem van ismerős, akinek rokonai élnek Ukrajnában. Elmondta nekem, hogy már gyakorlatilag nincsenek 20-as korosztályú férfiak Ukrajnában! Ennyit a "papírmasé sereg" baromságodról Faxfej!
Ezen felkacagtam: "mert Ursula azért német...."
Nem, nem német, tud németül igen, és onnan származik, de Ursula nénénk az üldözött népcsoporthoz tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!