Az Ukránok vesztesége is súlyos lehet?
#11 attól függ melyik frontszakaszon, egységnél, feladatkörben szolgál az adott katona. Ha Wagneres, vagy ukrán oldalon Azovos Bahmutban akkor tényleg nem túl rózsásak a kilátások.
A napi veszteségszám változó, intenzitástól is függ. Keményebb napokon - mindkét oldalt összeadva - ezer fő felett is lehet (kb. ~350k halott/sebesült van eddig ami egy évre leosztva ennyire jön ki átlagban).
Bahmutba két hetes kiképzés után mennek az újoncok, egyből be a sűrűbe :(
Vége lehetne már...
7@:
"Vágják, nem vágják... van egy becslésük"
Az mindenkinek van, csak sajna köszönőviszonyban sincs egyik becslés sem a valósággal, hogy is lehetne.
"Az mindenkinek van, csak sajna köszönőviszonyban sincs egyik becslés sem a valósággal, hogy is lehetne."
Hát pl úgy, hogy ők tolják Ukrajnátfelderítési infóval és ők biztosítják a műholdas- és légi felderítési adatokat. Mondhatni partnerek. Azért, ha az osint forrásoknak egész jól sikerül feldolgozni az elvesztett eszközöket ( vagyis annak egy részét! ) akkor ne gondoljuk már, hogy az amcsi felderítésnek ez nem megy legalább ennyire... :D
" Ursula már kimondta kb 100 ezer fő halott "
Nem egészen ezt mondta, csak sikerült félrefordítani.
Egy háborúban minden védekező félnek el kell titkolnia a veszteségeit,ha nem így tesz akkor stratégiai előnyhöz juttatja a támadót...
Igaza van John-nak nem egészen százezret mondott. Portfolio: "Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán arról beszélt, hogy megközelítőleg 120 000 ukrán halt meg eddig"
Ez november végén volt egyébként. Én még láttam róla a videót is a cenzúra előtt :)
Én mint mindannyian tudjuk, a politikusok sosem hazudnak, sosem beszélnek hülyeséget és sosem tévesztenek...
Baromi kellemetlen ilyen pozicióban "casulties" helyett "killed"-et mondani, de az vesse rá az első követ aki még sosem tévesztett idegen nyelven ( mert Ursula ugye német..).
Szerintem ez tévesztés volt és ezt azért gondolom így, mert a 20 000 civil és 100 000 katonai áldozat mellé minimum 250 000-300 000 sebesültnek kellene tartoznia, ami a fele a mozgósítás utáni feltöltött állománynak. Ha már okróberben ekkora veszteségeik lettek volna, akkor az oroszok már Kárpátalján lennének.
Az oroszok látványosan nagy veszteségeket szenvedtek, de még az ő veszteségeiket is cska óvatosan becsülik ekkorára most márciusban, pedig ott a Wagner börtönkommandója elég szépen feltolta az átlagot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!