Félsz a háborútól?
Mikor kitört tartottam tőle. De ember, nyár óta az ukránok előre mennek, nem hátra. Relatív komoly területeket szabadítottak fel, ahhoz a pár faluhoz képest, amit időközben az oroszok elfoglaltak.
Nem látom, hogy félni kellene attól, hogy még ebben az évszázadban elérik a magyar határt az oroszok.
Az a baj, hogy egyre jobban belesodródunk. Az igaz, hogy ez egy nagy birkózás de én nem látok esélyt a békére egyelőre, ezt itt az oldalon más válaszoló is leírta már. Az oroszok nem fognak tágítani, mert nem tűrnék el, hogy egy olyan ország legyen mellettük, ahol erős a NATO jelenlét. Az ukránok elméletben belemehetnének abba, hogy valamekkora darabot a területeikből átadnak, de mi a garancia, hogy az oroszok ehhez tartják magukat? Gyakorlatilag semmi. További aggályokat vet fel finn-svéd NATO csatlakozás lehetősége is.
Az is aggályos, hogy a nyugati országok küldik tömegszámra a fegyvert, ezzel lassacskán belesodródva az egészbe. Lassan már ott tartunk, hogy hivatalosan is küldenek katonákat.
Az sem jó, hogy Kína, Észak-Korea küldözget fegyvereket az oroszoknak. Kína lassan már nyíltan fog fegyvert küldeni, nem csupán burkoltan, ahogy eddig tette. Kína lassan megtámadja Tajvant. Sajnos ez elég reális, az a kérdés, hogy ez mikor jön el.
Az sem jó, hogy egy szerb-albán konfliktus is kezd begyűrűzni.
Lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem sodródunk egy világháborúba, amiből a magyarok sem fognak kimaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!