Miért nem tudja egy év alatt a világ "2. Legerősebb" "serege" bevenni Ukrajnát?
1. Mert egy elég nagy területű ország
2. Mert NATO fegyvereket, NATO kiképzést, NATO tanácsadást és NATO hírszerzést kapnak
- átgondolatlan villámháborút akartak
- Kelet-Ukrajnában lövészárok lövészárok hátán
- ők maguk is rájátszanak az időhúzásra, várják, hogy a NATO Leopárd 2-eseket, sőt F-16-os Falcon-okat is adományozzon Ukrajnának, és ott demilitarizálják azokat, proxy háborúba akarják ugrasztani a NATO-t
Az volt a cél, hogy bevegyék Ukrajnát? Rendőrből több van egy akkora országban mint amennyi katonával Oroszország nekikezdett az inváziónak. (Irakban félmillió nyugati katona fordult meg)
A reális cél a kormány megdöntése, a Krím vízellátásának visszaállítása és mondjuk a keleti területek elcsatolása lehetett.
Plusz a nyugati segítség nem igazán könnyíti meg a dolgukat.
Az oroszokat nem kell külön szidni, mert ott meg már ott vált ketté a dolog, hogy amíg a kuwaiti emírnek a legszebb T-90-est reklámozták, mindennel, amit sokak, még én is jó szívvel elfogadnék, addig a Vörös-téri parádén meg tyúkketreces T-72-esekkel vonultak fel, nem szégyellték, közben meg aki kicsit is értett a dolgokhoz, mondtuk előre, hogy baj lesz ebből ...
De a Tupoljevek bevetése, hogy miért nem február 24.-én kezdtek robotrepülőzni, miért csak szeptember 12.-én volt az első csapás, az már politikai utasítás.
Ukrajna infrastruktúrájának jórészét a szovjet érában építették, ezért az elejétől kezdve a sajátjuknak tekintették, és tiltólistázták a rombolásukat, de attól még nem kellett volna fullba tolni. A zaporozsjei vízerőművet én sem bántanám. De sok mást megrongálnék, használhatatlanná tennék. Így is lehet csinálni.
Hiába van ott papíron egy erős hadsereg, ha nem áll mögötte egy erős ország.
Oroszország GDP-je egy erősebb EU tagországnak felel meg:
Ráadásul elég torz gazdaságilag az olaj és gáz export miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!