Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A jelen helyzetben megéri...

A jelen helyzetben megéri katonának menni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és mindig a katonai pálya vonzott. A család, barátok mind lebeszélnek erről a tervemről. Világos, hogy háború van meg nő a feszültség a világban, sőt erre még most honvédség átalakítása. Viszont akkor is ott tudom elképzelni magam a jövőben. Egy Multicégnél vagy irodában sosem érezném jól magam. Egyetem se vonz. Honvédségen belül viszont szivesen tanulnék, sok célom van ezen a területen.

2023. febr. 7. 11:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Anyagilag semmiképp. Sajnos.
2023. febr. 9. 17:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha 20 éves vagy akkor felnőtt vagy, nem a családod és a környezeted dönt hanem te. Hallgasd meg hogy ki mit mond, de a végén te döntsd el hogy mit szeretnél tenni.

Nekem is mondott mindenfélét a családom és próbáltak lebeszélni rengeteg dologról, de a végén kiderült hogy nekik nem volt igazuk, és azzal jártam jól hogy nem hallgattam rájuk. :)

2023. febr. 10. 20:40
 13/14 Senior Séf ***** válasza:
100%

Már abban is hatalmas lépéselőnyben vagy a kortársaiddal szemben, hogy tudod, mit szeretnél. A legtöbb húszévesnek halvány fogalma sincs, hogy mit kezdjen az életével. Nincs ebben semmi rossz egyébként. 45 éve én is így voltam. Elmentem dolgozni, kipróbáltam ezt-azt, munka ellett diplomáztam, amit aztán végül sohasem hasznosítottam. unka mellett szereztem nyolcféle végzettséget, mire megtaláltam a helyemet. Pedig szerencsés természetem van, minden munkámba megtaláltam a szépet, a jót, és mindent szívesen csináltam, még kőműves mellett segédmunkásként is, ha éppen úgy hozta az élet.

Neked nem kell kijárnod ezt a fajta iskolát, eleve kiforrt céllal indulhatsz az életnek. Hajrá! Én mindenesetre szorítok neked.

2023. febr. 14. 15:29
 14/14 A kérdező kommentje:
13 Köszi szépen a bíztatást! Hosszú évek alatt akkor azért te is megtaláltad a helyed. Igen, nekem ezesetben könnyebb dolgom lesz azt hiszem. Szerintem egyébként többen is tudnák ilyen fiatalon mit is akarnának csinálni, de az elméjük győz a szív helyett úgymond. Ha csak az eszemre hallgatnák én se tudnám konkrétan mit akarnák, csak a pénz szempontjábol nézném a dolgokat ismerem magam. Ahogy írtad te is megtaláltad a szépet a melóban és szívvel, lélekkel csínálod. Ez a lényeg
2023. febr. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!