1 Francia idegenlégiós fizetése pontosan mennyire jó Francia viszonylatban és hazai viszonylatban? Illetve mennyire arányos a munkával amit ott végzel? Az jobb vagy a magyar honvédség?
Az alapbér sz*r, de ezért a pénzért bent ülsz a laktanyában.
Külföldi misszióknál már sokkal nagyobb ez az összeg + ahogy írták is semmire sem kell költened.
"A francia idegenlégiós nyugdíj igénylésére szigorú feltételek vonatkoznak. Legalább 17 év szolgálat szükséges ahhoz, hogy a minimális összegű nyugdíjat megkaphasd. A teljes nyugdíjat 20 év szolgálati idő után igényelheted."
Tehát, ha pl 23 évesen bevonulsz, 43 éves korodra szabad vagy. A teljes francia nyugdíjból Mo-n urasan elélsz. Emellet, ha okosan csinálod annyi pénzt biztosan félreteszel, hogy addigra mondjuk van egy lakásod.
A francia idegenlégióban nem szar a fizetés!
A 4 hónapos kiképzésen 1200 euró
A kiképzés után 1400 euró!
Miután bekerülsz egy harci szabadba akkor terepénz is jár azt nem tudom hogy mennyi de régebben 200 euró volt!
Ejtőernyősként 1900 euró a fizetés!
Külföldi misszión pedig 2500-4000 euró között havonta
Emelet ingyenes szállás, napi háromszor ingyenes étkezés, munkanapokon 75%-os kedvezmény a vasúton és kedvezményes árú katonai hotelek is rendelkezésre állnak!
Nyukdíj nem 15 év után hanem 19 év után jár
5 év szolgálat után nem nyugdíjat kapsz hanem leszerelhetsz mivel lejárt az első szerződésed
Ha úgy döntesz hogy leszerelsz és Franciaországba költözöl a sereg állja a lakbér egy részét! Azt nem tudom pontosan hogy menyit!
De, kib*sz*tt szar.
A francia minimálbér asszem 1540 eur/hó bruttó. A légiósok kapnak 1200-1400-at.
"Külföldi misszión pedig 2500-4000 euró között havonta"
Egy hegesztő 3000 eur/hó felett keres, kamionsofőrt saját szememmel láttam 4300 eur/hó fizetést. Lakhatást sok maszek cég is biztosít.
"Ha úgy döntesz hogy leszerelsz és Franciaországba költözöl a sereg állja a lakbér egy részét! Azt nem tudom pontosan hogy menyit!"
Nem. Leszerelés után semmi közötök egymáshoz. Vannak olyan légiósok akik otthon aludhatnak nem a laktanyába (gondolom beosztás/leszolgált év függő) nekik segítenek be valami támogatással a kiköltözéshez. Miután leszereltél egy büdös fillért sem kapsz.
Keresztapám légiós volt, szóval tudom.
Persze, ha valaki katona szeretne lenni még mindig a Légió a legjobb választás mert fizetés tekintetében így is a legjobb.
"keresztapám légiós volt"
Hány ével ezelőtt?
A légió szerinted az évek során nem változik?
Sőt van módod magasabb rangú kinevezése ami a fizetéseden is meglátszik!
De amúgy a légioba nem a fizetésért mennek ki vagy szolgálnak az emberek!
Hanem inkább kalandvágybol
A külföldi missziók miatt!
A kamion sofőrök fizetéséről nem tudok nyilatkozni és nem is érdekel a dolog!
A légiósok más egyéb juttatásban is részesülnek!
"Hány ével ezelőtt?"
kettő évvel ezelött ment nyugdíjba viszont mai napig tartja több ma is ott szolgáló magyarral a kapcsolatot, de ez teljesen lényegtelen az irományod 99 százaléka nettó f**ság
A külföldi missziókból meg pont most van a legkevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!