Ha például 5-7 évet leszolgálok a francia idegenlégióban, azután visszatérek Magyarországra, akkor bármi is gátolja hogy a Honvédséghez csatlakozzak hivatásosként? És ha igen akkor van bármi előnye/hátrány az idegenlégiós múltbak?
Nem gátolja semmi, de előnyöd sem származik majd belőle, kivéve persze a tapasztalatot.
Inkább ne nyilatkozz olyanról, amivel nem vagy tisztában...
Abban tévedtél, hogy Magyarországon is van olyan egység (több is), ami köröket ver egy átlag idegenlégiós egységre.
Lehet hogy verné az idegenlégiót (bár kétlem) de mint képzésben mint haditechnikában alúl vagyunk... talán ha a hadiipart vinnék annyira mint a sportot, alúlról támogathatnánk a Franciákat...
Természetesen nem is a komplett hadseregről vagy a haditechnikáról beszéltem. A foci meg a sport nem tudom, hogyan jön ide (sehogy), és egyébként az MSZP által totálisan leépített hadseregbe nagyon komoly pénzeket tolnak épp... ami egyébként NATO követelmény, hogy a GDP kettő százalékát hadseregre költsük.
A légiósok többnyire saját felszerelést használnak, a magyar elit katonák meg a legmagasabb szintű gyalogsági NATO ( = amerikai) cuccokat, úgyhogy nem igazán értem, hogy mire fel kellene nekünk annyira irigykedni az idegenlégióra. Franciaország minden szempontból nagyobb és erősebb ország, természetesen erősebb a hadseregük és a hadiiparuk is, de nekünk sem kell szégyenkezni.
"és egyébként az MSZP által totálisan leépített hadseregbe nagyon komoly pénzeket tolnak épp"
A tisztánlátás kedvéért, az érdemes megjegyezni, hogy 2010-után évekig tartott a hadsereg további leépítése, GDP arányosan a Fidesz kormányok még kevesebb pénzt adtak honvédelemre, mint az MSZP-SZDSZ érában. Csak ezt ők nem reklámozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!