Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Akor most levaltottak Suroviki...

Akor most levaltottak Surovikin tábornokot? vagy valami hatalmas az összes haderonemet érintő támadás készülődik és azért a vezerkari fonok fog irányítani?

Figyelt kérdés

Az a sanda gyanúm a Wagner csoport Soledari tamadasa csak álca hogy a lehető legtöbb ukrán egységet odakuldjek .

Vagy miért vette át a vezerkari fonok Surovikintol az ukrán háború iranyitasat ?

2023. jan. 12. 19:07
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

"Te hoztad fel hogy semmit nem haladnak az oroszok ami igenis hazugság."

Mert Szurovikin többet haladt hátra, mint előre és a sztory miatt lényeges. Az invázió első két hete volt haladás, nem ez..

2023. jan. 13. 13:15
 22/51 A kérdező kommentje:

Full mások voltak a lehetőségek ugyan készültek a tamadasra de nem ekora mértékben. Azt hitték az ukránok hogy újra csak donbaszban lesz harc erre kijevbe indultak és a déli területek felé.

Sok minden az első napokban dőlt el.

Manapság már full attorni nem lehet .legfeljebb egy teljesen új szakaszon pl Nyugat ukrajna de azis rizikos

2023. jan. 13. 13:31
 23/51 A kérdező kommentje:

Amúgy orosz védelmi minisztérium direkt hangsúlyozta hogy a Wagner onkentesei szabadították fel Soledart szóval lehet ez Progozin külön hatalomszerzo muvelete ki tudja.gyanus ez a nagy hála.

Puszta szivjosagbol nem hiszem .

2023. jan. 13. 19:48
 24/51 anonim ***** válasza:

Ma. Az orosz védelmi miniszttérium ma jelentete be, hogy elfoglalták Soledart. Szurovikint két napja rúgták ki, a Prigozsin kontra Peszkov csörte pedig ez előtt volt még.

Emlékeim szerint először Kadirovnak volt nagyon nagy pofája, ő próbálta meg eljátszani a "rendszerből kifelé beszélőt", Prigozsinnak csak nyár vége/ősz óta van nagy pofája, mióta Szurovikin lett a főnök. Szuvorikin előtt nem csináltak megrendezett lázadós videókat,a mozgósítás óta viszont többet is. Amikor a vonatról leszállt katonák lázadoztak azok is Wagneresek voltak, eljátszották az egészet...

Történetileg szerintem nem kizárt, hogy tényleg igaz lehet valami a korábbi felvetésből és mostanra érte el azt a szinten a Wagner vezetője, hogy le kellett törni a szarvát és ennek esett áldozatul Szurovikin.

Majd utólag ez is kiderül.

2023. jan. 13. 20:00
 25/51 A kérdező kommentje:

Putyin jövendő utódja lesz szerintem ez a Progozin most magát úgy pozicionalja mint egy győztes hadvezer (amiben vegulis van valami)

A győztes hadvezereket meg imádja nep

2023. jan. 13. 22:22
 26/51 anonim ***** válasza:

Az előbb átfutottam a facebookot, akkor találtam ezt Káncz Csabánál:

"• Putyin egészségi állapotával kapcsolatos szóbeszédek keringenek ismét a moszkvai hivatalos körökben. Állítólag Putyin találkozókat és utazásokat mondott le, beleértve a tervezett „fényképezkedéseit” az UralVagonZavod tankgyárban Nyizsnyij Tagilben és egy új titángyár üzembe helyezését Pszkovban.

Eközben a folyamatosan erősödő Prigozsin állítólag Sojgu védelmi miniszter és Geraszimov tábornok, vezérkari főnök leváltásáért lobbizik. Belső források szerint nemcsak Dmitrij Medvegyevvel, a Biztonsági Tanács alelnökével, hanem Szergej Szurovikin tábornokkal, az ukrán hadműveleti parancsnokkal is szövetkezett, és úgy tűnik, hogy politikai szövetséget kötött.

Mindjárt be is ütött a Kreml villáma. A politikai belharcok következménye lehet, hogy tegnap Szurovikint eltávolították az ukrajnai közös csapatok parancsnoki pozíciójából, és Geraszimov tábornok helyetteséve fokozták le - akit ott tegnap parancsnokká tettek (2. kép)

Putyin ezzel erősíti az orosz védelmi minisztériumot a katonai bloggerek és szilovikok - mint például a Prigozsin - kihívásaival szemben. Geraszimov kinevezése valószínűleg egy tervezett, döntő orosz katonai erőfeszítés támogatását is szolgálja idén. Putyin többször bebizonyította, hogy félreérti az orosz erők képességeit, és nem hagy fel maximalista háborús céljaival Ukrajnában."

Érdekes ez az utódlás kérdés, ahogy ezek a "belső feszültségek" is azok. Nem tudom jó lenne-e nekünk és az oroszoknak, ha egy bérgyilkor/paramilitarista csoport vezetője lenne az új főnök. Putyin azért egy igen előrelátó, megfontolt és céltudatos vezető, míg Prigozsin az egy gátlástalan, törtető karrierista.

2023. jan. 13. 22:37
 27/51 A kérdező kommentje:

26# sajnos nyugaton ebbe nem gondol bele a russzofobb politika .

Putyin egy stabil vezető és nála sokkal rosszabbak is jöhetnek.

II Villmos csaszar vagy Hitler között kellet volna választani szerintem tuti elsot valasztottak volna .

De ebbe az i vh alatt senki nem gondolt bele .

Én működő orosz demokráciában nem hiszek .nálunk magyaroknál is csak úgy nagyjából működik.

Mindig 20 30 évre hatalomra jutottunk és szeretünk

Egy Horthy Miklóst Kádár Jánost vagy Orbán Viktort

Mindegyiket szerete a magyar nép.

Humánus egyeduralmat szeretjük.

A vitatkozos döntés képtelen demokráciát nem.

Orosz meg nálunk is másabb ott az erőszak is belefer a politikaba .a népet meg az érdekli legyen kenyér. vodka .meg néhány nyugati film vagy termék.

Rezsi ott sose lesz probléma.

2023. jan. 14. 09:15
 28/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, voltál te valaha Oroszországban dolgozni, vagy valamelyik rokonod? Vettél-e valaha orosz terméket? Néztél orosz filmeket?

Amúgy biztos érdekli őket, hogy kapcával a lábukon, ököllel behorpasztható sisakkal a fejükön halnak meg.

2023. jan. 14. 09:51
 29/51 A kérdező kommentje:

Nem ezt mondtam csak vannak országok ahol nem működik a nyugati demokrácia ezt el kell fogadni .

Ahogyan Afganisztán se kért belőle mert inkább a korán szerint élnek.

Ahogy kina se kér belőle mert akor kb szethullana az állam.

És Oroszországban se működhet egy nyugati nyitott liberális tarsadom .

Nyugaton ez azért működik mert amúgy is egy multikulturális környezet volt a gyarmatosítás miatt .

De ez olyan országban ahol ez nem alakult ki nem fog működni.

Tudom azt gondolja minden demokrácia parti hogy ez vezet a gyors fejlődéshez de ez nem mindenhol igaz.

Oroszorszag kina iran nem.hogy nem élne jobban de szét is esne ha demokrácia lenne .

Mint ahogy a 90 és evekben láttuk mi volt Oroszországban ugyan nem esett szét de bűnözők irányították és letbizonytalansag volt.

Orosz inkább jutatt hatalomra egy új Sztálint mint hogy újra full ki legyen szolgáltatva annyira mint akkor.

2023. jan. 14. 10:12
 30/51 A kérdező kommentje:

Amúgy tudom az 2000 éve volt de a római birodalom is köztársaságkent részleges demokraciakent lett nagy aztán mégis császárság lett .

Szerintem az a fő probléma ha egy ország túl sok nepbol áll.

Ha túl sok a nép akor csak erővel lehet osszefogni.

Pl Oroszországban is rengeteg nép van nem mind ekte orosz nemzetiség.

Ehhez erő kell .erro meg a diktatúrában van .

2023. jan. 14. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!