A sorkatonaságnál tényleg minden apróság miatt is engedélyt kellett kérni?
Riadó alatt a tervnek megfelelően elmentem a helyemre, vártam a polgári alkalmazottakat. Ez volt a feladat. Valamiért nem jöttek, én meg elaludtam a gépfegyveremmel a fejem alatt. (Persze töltény nem volt nálam.) Lefújták a riadót, jött a népszámlázás. Nem is annyira én hiányoztam, inkább a fegyverem. Nagy nehezen felébresztettek, nagyon mélyen aludtam egy zárt irodában. Egy hónap helyben topit kaptam.
Szarság volt az egész, elfecsérelt idő. Csak lopni, csalni és hazudni lehetett megtanulni.
Mindenhol növelik a hadsereg létszámát, ilyen időket élünk.
Az oroszok folyamatosan soroznak, ki sem engedik már az országból a katonakorúakat, az ukránok dettó és már jó ideje lövik is egymást, mi meg, mármint a NATO országai csak bosszantjuk az oroszt, de nem erősítjük kellően a katonaviseltek számát. Én ugyan voltam katona, de már nyugdíjas vagyok és nem tartom jó politikának ezt, hiszen a profin kiképzett fegyverekhez értők hamar elfogyhatnak, vagy megritkulhatnak, ezért szerintem már gondolkodni kellene azon, hogy megint bevezessük a sorozást, laktanyák kellenek, kiképzők, hogy lehessenek tartalékosok, mert nem elég, hogy modern fegyvereink vannak, ember is kell hozzá, aki használja.
Abban van igazság, amit a kérdező, meg néhányan még állítanak, hogy a régi rendszerben a sorkatonák kiképzése egyre romlott, de nem muszáj azt úgy csinálnunk, ahogy akkor, a lényeg, hogy legyen elég ember, aki ért a háborúhoz, vagy ne tessék háborút szítani, szankciózni, az oroszlánt ingerelni, ellenséges katonai, politikai és gazdasági tömörülések létrejöttét ösztönözni.
Ha békét akarsz, készülj a háborúra - sosem volt ennek nagyobb értelme, mint most.
"ne tessék háborút szítani, szankciózni, az oroszlánt ingerelni, ellenséges katonai, politikai és gazdasági tömörülések létrejöttét ösztönözni."
Na ez a lényege a gyáva, oroszpárti, esztelen Fideszes áláspontnak. Akkor most, hogy ne legyen háború az ukránok kapituláljanak?? Ne védjék hazájukat, gyerekeiket, családjukat? Ne legyen joguk szuverén módon dönteni saját sorsuk felett? Ez a gyáva, gyalázatos magyar álláspont lényege. Szégyelhetjük magunkat, szembefordultunk a nyugati világgal. Majd a fiatalok mehetnek az üzbég egyetemekre kecskenevelést tanulni.
Kész van a stokid, Kopasz? Ha nem 3 hét laktanyafogság? Vered még a többieket? Ha igen, mehetsz Nagyatádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!