A Kutyámnak milyen igénye van még? mivel tudnám szebbé tenni az életét? valami kis apróság?
A kutyák NEM szeretik a változatos étrendet. Az em eri kaja nem neki való.
Viszont szeretik a feladatokat, az agymunkát.
Én olyasmire gondolnék még, hogy fajtajellegből adódóan, van-e olyan ösztöne, amit nem élhet ki. Pl: beagle-szimat játékok, husky-húzómunka, puli-terelőkészség.
Ettől függetlenül a kutyák szeretnek tanulni. Ha suliba nem akartok menni, tök sok videó van már a neten. :)
Extra élmény lehet, ha kirándulni is mentek. Új szagok, új ingerek, közös élmények.
De szuper, hogy ilyen figyelmes gazdi vagy! Boldog kutyás éveket kívánok.
Ha megfelelő az időjárás vidd el kirándulni, valamilyen számára új helyre. A kutyák szeretik felfedezni az új helyeket.
Ha van "legjobb" kutya barátja találkozzatok vele. Az én kutyám pl. nem igen játszik kutyákkal, nagyon ritkán, persze benne van az is, hogy már idősebb de van egy legjobb barátja- vele bármikor játszik, mindig ahogy találkoznak.
Adhatsz neki valamilyen különleges jutalomfalatot. Vagy hát nem is falat, valami rágcsát.
Nem pont azt amit linkeltem az csak példa mire gondolok.
Egyébként meg biztos vagyok benne hogy boldog élete van a kutyusodnak, mert neki a legfontosabb, hogy veled legyen, persze ez nem jelenti azt, hogy nem fog örülni valami kis plusz dolognak.
A kis apróságot odafigyelésnek, közös élményeknek hívják. Egy kutyának ez a fontos, nem hogy kap-e fasírtodból.
Nem véletlenül jön mindenki a tanítassal, sporttal, kirándulással. Ha nem fajtajellegből adódik (pl. egy mopsznak mit mondanál?), de egészségügyi kizáró oka nincs, akkor is érdemes próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!