Ha Putyin vagy utódja a nukleáris fegyverek bevetése mellett dönt, az eszkalációnak lenne valami jelentős következménye? Ez elhozhatná Ukrajna vagy Oroszország összeomlását?
Ukrajnának nincsenek atomrakétái és a NATO sem szállítana nekik. Oroszország összeomlását nem arra értettem, hogy az elszenvedett atomtámadások miatt omlana össze, hanem a nemzetközi elszigetelődés, hanyatlás, politika válság, esetleges kirobbanó felkelések, polgárháború miatt.
Ukrajnában viszont az elszenvedett csapások közvetlen válságot is okozhatnának, egy ilyen eszkaláció számukra is kockázatos.
Oké szívesen segítek. A történelem során csak amerika dobott le atombombát (ráadásul kétszer is) háború során, ezeknek a bombázásoknak javarészta civil lakosság eset áldozatul.
És akkor itt van amerika nagy demokrácia exportjai, tessék: [link]
Japánra dobtak atomot, de az akkor pont nem demokratikus állam volt.
És én hol állítottam ennek az ellenkezőjét
'de felvilágosítanál kérlek hány demokratikus országra dobott atombombát a második világháború óta'
Erre hoztad fel Japánt. Az atom valós, csak a pol. rendszer nem stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!