Esélyes, hogy Lengyelország belesodródik a háborúba?
Az mióta baleset, hogy egy ukrajnai "ajándék" csak úgy felrobban magától? Pont a rendőrség irodájában egy ukrajnai látogatás után?
Vagy nézzük csak a gázvezetékek felrobbantását, az sem volt piskóta.
Hát, ha tippelni kéne, akkor ők vagy balti államok lennének az esélyesek között, de ez a baleset semmiképp nem fog odavezetni.
Amúgy volt frissibben egy kutatás, szinte semelyik lengyel nem támogatja lengyel hadsereg küldését Ukrajnába:
Regarding Poland helping Ukraine financially, fewer people agree (27%), while only 17% want concessions for Polish volunteers to fight in Ukraine.
While almost a fifth of the respondents agree that Polish people who want to join the Ukrainian foreign legion should have the possibility to do so, almost no one answered that he or she would like the Polish army to be deployed in Ukraine.
Az is figyelemre méltó, hogy mindössze 27% támogatná pénzügyileg Ukrajnát... Már az ilyen nagyon oroszellenes országokban is fogy a lelkesedés Ukrajna iránt. Szóval eszkaláció helyett én az ukrán ügy kifulladását tartom valószínűbbnek.
Mi azt innen nem igen tudjuk átlátni, átérezni, hogy a lengyelek mennyire nem kedvelik az oroszokat, amire a lengyelek történetében persze ott van a válasz, hogy miért, csak a mértékét nem tudjuk elképzelni sem.
Legalább annyira utálják a németeket is, aminek szintén történelmi gyökerei vannak, de most a háborús események miatt az oroszakkal állnak szembe, és olyan mély lehet az a szembenállás, hogy az ukránoknak szinte megbocsátották, hogy velük is voltak, vannak gondok.
Az ukránokat is értem, hogy nekik jól jönne egy aktív NATO résztvétel a háborúban, de arra a Lengyelországban becsapódott "orosz" rakéták még logikus indok is lehetett volna ukrán szempontból, de az a mostani ajándék robbanás semmi esetre sem az. Nem hiszem, hogy az oroszak annyira balgák lennének, hogy ukrán ajándékot robbantva kockáztatnának (miért is).
Az ukránoknak is mi lenne a céljuk egy ilyen akcióval?
Hacsak nem valami szakadár, nacionalista, vagy anarchista csoport tevékenysége miatt robbant fel az az ajándék.
Tulajdonképpen mi is volt, ami felrobbant?
Számomra ez is kérdés, mert ha olyan tárgyról van szó, ami balesetből is robbanhatott, el tudom hinni, hogy baleset történt, nem látom kinek lenne érdeke a szándékos robbantás, kivéve az ukrán vezetéssel is szemben álló erőket.
2: az ukránok miért robbantanák fel a lengyeleket, akik támogatják őket?
Vagy hanyagul volt hatástalanítva, vagy valami orosz szabotázs volt, hogy kicserélte egy beépített ember éles lőszerre.
#5 Ezzel mit szerettél volna mondani?
#6 Én nem mondtam, hogy az ukránok robbantgattak, de tény, hogy egy ukrán tiszt adta át az ajándékot, ami berobbant Lengyelországban. Nyilván lehet orosz szabotázs és lehet Lengyel terelés is, hogy az oroszokra fogjanak valamit. Ahogyan a gázvezeték felrobbantásánál is felmerült, hogy talán a Lengyelek csinálták, hogy az oroszokra kenjék. De ugyanúgy csinálhatták az oroszok is ugye. Én nem foglalok állást, mert nem voltam ott, nem láttam mi történt valójában, de tény, hogy a Lengyelek valamiért ki akarják húzni a gyufát, hogy bevonulhassanak a háborúba.
"Én nem foglalok állást, mert nem voltam ott, nem láttam mi történt valójában, de tény, hogy a Lengyelek valamiért ki akarják húzni a gyufát, hogy bevonulhassanak a háborúba."
Tehát nem voltál ott ezért nem tudod mi történt, így nem foglalsz állást sem, de abban azért előre biztos vagy, hogy a lengyelek a hunyók.
Korán kezdted te is ma az alapozást báttya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!