Sorkatonaságnál hogy volt a téli ünnepi időszak? Karácsonyra mindig hazaengedték az embert?
15-ös, kb a felének volt már gyereke. 92 környékéről beszélünk és cigányokat is behívnak ugyanúgy, ahol már ilyenkor a többedik gyerek is meg van. A vidéki, falusi magyaroknak is egy csomónak volt gyereke, vagy várták. Érdekes módon a pestiek legtöbbjének nem volt.
Amit még megfigyeltem, hogy a vidéki, falusi srácokhoz képest, mi pestiek még gyerekek voltunk, a vidékiek sokkal életrevalóbbak voltak.
14#
Az adott alakulat feltöltöttségétől minimális állományi létszám-követelménytől függött legalább hány embernek kellett szogálatban/tartalékban maradnia. Azon beül is szórt az egyes egységek, feladatkörök alapján. Kiképzés, hadgyakorlat sosem esett az ünnepi időszakra. A parancsnok e kettő szám alapján határozta meg hány embernek kell egyszerre bent lennie. A felette lévő létszám kapott kimenőt. Bevett szokás volt a karácsony vs. szilveszter választása, de nézték azt is ki van büntiben, illetve a "kopaszok" (amíg több éves volt a szolgálati idő) nyilvánvalóan hátrányban voltak.
Nincs ez másként a civil életben sem ahol folyamatos feladatellátást kell biztosítani, legyen az rendőrség, büntetés-végrehajtás vagy éppen orvosi ellátás.
Mi első lépcsősök voltunk, egyharmadát engedték haza. Tehát kb. egyharmada mindkét ünnepet bent töltötte.
Többnyire a kopaszok.
Volt választási lehetőség, karácsony vagy szilveszter.
Én előbbit választottam,tudtam hogy következő évben leszerelünk, már jövőre otthon töltöm az ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!