Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetek katona, ha ADHDs...

Lehetek katona, ha ADHDs vagyok, és gyógyszert szedek?

Figyelt kérdés
Muszáj reggel 9kor bitinexet, és este 9kor estulicot bevennem, hogy tudjak aludni és normálisan funkcionálni viszonylag. Lehetek katona, vagy alkalmatlan vagyok? Egy pszichológus és pszihiáter se tudta 23 évig megállapítani ezt, csak akkor lettem diagnosztizálva amikor kifejezetten olyan orvoshoz mentem, aki ezzel foglalkozik, és egy ilyen vizsgálatot megcsináltunk. Akkor ha előtte soha senki nem tudott pontosan diagnosztizálni, gondolom a honvédségnél se fogják észrevenni, nem? A gyógyszert meg szedem tovább titokban
2022. nov. 20. 23:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Az ADHD tudtommal nem meríti ki az ön- és közveszélyesség fogalmát. Ha pedig hadiállapot áll fenn, akkor ez végképp irreleváns. Persze más a helyzet a komplett gyogyósokkal, azoknak a zártosztályon van a helyük.
2022. nov. 21. 00:05
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

"Magánban nekem fél év volt az időpont, mire kaptam."

Ha nincs a betegséged állami orvosnál nyilván tartva behivhatnának

2022. nov. 21. 00:13
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Hivatásos nem lehetsz. Háborúban meg kb. mindenkit visznek akinek van keze, lába. Ott lobogtathatod az orvosi papírod le fogják tojni, szemvillanás alatt eldönti a sorozóbizottság hogy puska (karabély) lesz a kezedben amikor záporoznak a túloldalról a skulók vagy lapát árkot ásni mert nem lehet fegyvert adni a kezedbe.
2022. nov. 21. 00:28
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát én biztos nem fogok harcolni. Na mindegy. Lefekszem a földre és nem modulok
2022. nov. 21. 00:48
 15/21 A kérdező kommentje:
Aztán visznek ahova akarnak. Lobogtatom majd a fehér zászlót
2022. nov. 21. 00:49
 16/21 anonim ***** válasza:
54%

"Akkor hadkötelezettség esetén ha felmutatom a papírt, akkor nem leszek behívva igaz?"

Nem igaz. Csak békeidőben önkéntesnek vagy alkalmatlan. Hadiállapotban sorkatonának ezzel még simán alkalmas vagy.

2022. nov. 21. 05:22
 17/21 anonim ***** válasza:
54%

"Aztán visznek ahova akarnak. Lobogtatom majd a fehér zászlót"

Visznek is, egyenest hadifogságba, onnan meg 10 évre a fogházba.

De ha a fronton játszod el ezt, lehet, hogy ott helyben agyonlőnek.

2022. nov. 21. 08:12
 18/21 anonim ***** válasza:

nem is olyan rég bőven elég volt, ha vittél egy pszichiátriai papírt arról, hogy meleg vagy. máris elkalmatlan minősítést kaptál.

de persze hadiállapot esetén nem hiszem, hogy ez játszana.

az a jó kérdés, hogy ha bekövetkezne egy komolyabb helyzet, vajon azokat is hívnák-e, akik már egyszer alkalmatlan minősítést kaptak avagy aki nem volt sorozáson, ott egyáltalán mi alapján szelektálnának. nem hiszem, hogy létezik egy konkrét diagnózis-lista erre. vagy igen?

2022. nov. 21. 08:29
 19/21 anonim ***** válasza:
63%

"Visznek is, egyenest hadifogságba, onnan meg 10 évre a fogházba."

10 év börtön még mindig fényévekkel jobb mintha meghalnék egy értelmetlen háborúban

2022. nov. 21. 10:41
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező ,19.

Nem lesz szükség rá ugyanis mind trollkodik aki az ellenkezőjét irja!

Senki mem fog megtámadni egy nato tagot,de ha mégis ott a nato arra való!

2022. nov. 21. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!