Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha esetleg újra bevezetik...

Ha esetleg újra bevezetik Magyarországon a sorkatonaságot, az alapján felmentenének alóla, hogy meleg vagyok?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, amíg volt Magyarországon sorkatonaság, az orvosi vizsgálaton alkalmatlannak minősítették azokat, akik homoszexuálisnak vallották magukat. Most is ez lenne?

2022. nov. 14. 23:14
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
86%
Valós háború esetén soroznak mindenkit, orvosi és mindenféle vizsgálat nélkül.
2022. nov. 16. 08:28
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
30: Hogy felmentették a katonaság alól melegség miatt. Gondolom, nem fog erről egy táblát magára akasztani és úgy járni.
2022. nov. 16. 08:38
 33/40 anonim ***** válasza:
32%

#32 Idézem a szerző szavait:

"Emellett pedig vannak olyanok, akiken eleve látszik a másságuk, vannak, akik nyíltan felvállalják azonos neművel fennálló párkapcsolatukat, valamint ma már a digitalizált világban azért egy adott személy Facebook-profiljából, az ottani megosztásaiból, ismerősi köréből, bejelentkezéseiből is sok minden kiderül."

Csak hogy megnyugtassalak, meg fogják találni. Mint ahogy a háborúk során mindig megtalálták a zs&dkat stb....

2022. nov. 16. 08:48
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
33: És az honnan fog kiderülni, hogy a melegsége miatt mentették föl, nem más egészségügyi dolog miatt?
2022. nov. 16. 08:57
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

#34 Látom nagyon rá vagy feszülve erre a témára. Csak nem a kérdező egy alteregóját tisztelhetjük benned?

Tréfát félretéve keress vissza képeket a pesti lámpaoszlop (lámpavas) díszítésről a múlt századból. Ha valakire rá lehet fogni a problémáinkat akkor ki is fogjuk vetíteni rájuk, és egy háború után mindig sok az elkeseredett-megkeseredett ember. A többség mindig megtalálja rá az okot még ha néha hiba is csúszik a számításba. Nem vagyok meggyőződve hogy akkoriban nem lógtak ártatlanok is.

De fordítsuk meg a kérdést.

Miből gondolod hogy nem fog kiderülni?

2022. nov. 16. 14:29
 36/40 anonim ***** válasza:
67%

35: A többszörös reg tilos, és azonnali kitiltás jár érte, mind az eredeti, mind a kamuból generált profilon. Föl nem fogom, hogy ha egy kérdésnél valaki a kérdezőt pártolja másokkal szemben, miért gondolnak egyesek mindjárt erre. Biztos majd kockáztatok egy végleges letiltást ilyen hülyeség miatt.

Ja, és meleg sem vagyok, mielőtt erre gondolsz! Csak látatlanban is rühellem a katonaságot, és utólag is örülök, hogy össze tudtam hozni, hogy ne vigyenek el.

A melegeket így is sokan utálják standardban, olyan mindegy lenne, ha egy világháború okozta dühöt is rajtuk töltenének ki. Nem sokat osztana vagy szorozna, egyik kutya, másik eb.

2022. nov. 16. 15:11
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

# Pedig én már nem egy emberrel beszélgettem itt aki a harmadik regnél tartott, de ez részletkérdés.

Nem gondoltam hogy te meleg lennél, ahogy írtam én semleges vagyok ebben a kérdésben amíg rám nem erőltetik.

Engem am block az sem érdekel ki kinn tölti ki a dühét ha nem én vagyok az, de az irritál ha valaki már előre keresi az indokot hogy megúszon egy még be sem következett dolgot. Főleg hogy ők a leghangosabbak akik követelik az egyenlő bánásmódot és felszólalnak a diszkrimináció ellen.

2022. nov. 16. 15:42
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Meleg 23 éves fiú létemre.

Ha be vezetik megint a sorkatonaságot.

Én inkább le ülöm a börtönben a kiszabott időt, minthogy be menjek katonának.

2022. nov. 16. 15:44
 39/40 anonim ***** válasza:
82%
Lehet félreérthetően fogalmaztam de nem a világháború okozta dühöt töltik ki rajtuk (ha világháború lenne akkor nem lesz aki és nem lesz akin kitöltse). Ha itt elviszik vágóhídra a fiatalság színe javát akkor az ő hozzátartozóik lesznek akik dühösek lesznek a kibúvót keresőkre.
2022. nov. 16. 15:47
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

"Ha esetleg újra bevezetik Magyarországon a sorkatonaságot, az alapján felmentenének alóla, hogy meleg vagyok?"

Ma már lehet, hogy nem, mert ma már másképp tekintenek erre a kérdésre. A ma hatalmon lévő politikusok nem a meleg emberek "érdekeit" vagy jogait néznék, hanem a saját pártjuk és hatalmuk érdekeit, nekik pedig az lenne az érdekük, hogy katona kell a seregbe, aki megvédi a hazát a támadástól, bárki és bármilyen áron, tehát vinnének boldog-boldogtalant, már nem lenne "kibúvó ok" a melegség.

"Ha jól tudom, amíg volt Magyarországon sorkatonaság, az orvosi vizsgálaton alkalmatlannak minősítették azokat, akik homoszexuálisnak vallották magukat. Most is ez lenne?"

Jól tudod, valóban így volt. 2004-ig, a sorkatonaság kivezetéséig valóban mentális betegségnek tartották a honvédségnél a homoszexualitást, ezáltal vagy végleg felmentést kapott az illető személy a sorkatonai szolgálat alól (ha valóban mentálisan beteg is volt a saját melegsége miatt, mert nem volt képes feldolgozni a tényt), vagy lehetett kérni polgári szolgálatot. A polgári szolgálat ugyanannyi ideig tartott, mint a fegyveres kiképzés ideje, de fegyvermentes szolgálat volt (pl. olyasmi, mint a mai "közmunka", hivatalokban, közintézményekben, iskolákban, üzemi konyhán, postán, irodákban, nyugdíjas otthonokban, kórházakban stb. történő munkavégzés volt). Háború esetén nem kellett volna fegyvert fogniuk és belépniük a polgári szolgálatosoknak, hanem a háttérmunkában segítettek volna, pl. élelmezés, főzés, betegellátás, beteggondozás, logisztika, raktározás, útépítés stb.

Hogy ez ma is így lenne-e, arra nem lehet egyértelműen válaszolni, mert nem lehet belelátni a törvényhozó politikusok fejébe. Úgy lenne, ahogyan az éppen aktuális pillanatnyi érdekük megkívánná. Amíg van elég fegyveres katona a fronton, addig talán nem soroznák be a melegeket, de amint elfogynak a frontvonalról, abban a pillanatban változna a helyzet néhány órán belül.

Egyébként érdekességképpen megjegyzem, hogy még Európában is vannak olyan országok a mai napig is, ahol nemcsak a melegek, de még a nők IS fegyveres kiképzést kapnak, kötelező bevonulniuk önvédelmi és honvédelmi képzés miatt, és ha rákeresel, sok olyan cikket találsz, hogy egyre több országban tervezik ismét visszaállítani, bevezetni a kiképzést, kiterjesztve akár a nőkre is. (Lásd pl. Szerbia, Finnország stb.)

2022. nov. 21. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!