Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha esetleg újra bevezetik...

Ha esetleg újra bevezetik Magyarországon a sorkatonaságot, az alapján felmentenének alóla, hogy meleg vagyok?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, amíg volt Magyarországon sorkatonaság, az orvosi vizsgálaton alkalmatlannak minősítették azokat, akik homoszexuálisnak vallották magukat. Most is ez lenne?

2022. nov. 14. 23:14
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%
#20 Hát régen igen. De ez a való életben is így volt, aki meleg volt jobban tette ha lapított és alibinek papíron összeházasodott egy nővel.
2022. nov. 15. 17:15
 22/40 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint a homoszexuális fiatalokat rengeteg atrocitás érheti a sorkatonaság alatt, ezért én indokoltnak tartanám a felmentésüket, vagy ha mindenképpen katonásdit akarnak játszani a melegekkel is, akkor biztosítani kellene, hogy ne érhesse őket testi és/vagy lelki terror, például lehetne néhány olyan laktanya, ahol csak homo- és biszexuális fiatalok lennének.

Egyébként találtam egy 2004-ben íródott cikket, amely lényegében azt tartalmazza, hogy bár a homoszexualitást akkor már nem diagnosztizálták betegségként, mégis a melegek védelme érdekében - sok esetben hosszú procedúrán keresztül - jobb híján mentális betegség miatt alkalmatlannak minősítették őket a sorkatonai szolgálatra vonatkozóan.

2022. nov. 15. 19:59
 23/40 A kérdező kommentje:

És az előbb említett cikk:

[link]

2022. nov. 15. 19:59
 24/40 anonim ***** válasza:
34%
#22 De nem értem, alapból honnan tudnák a többi katonák hogy valaki meleg közülük? Amúgy meg mindenféle atrocitást büntetnek ma már.
2022. nov. 15. 20:07
 25/40 anonim ***** válasza:
75%
24: Szerintem nem is kell, hogy ténylegesen meleg legyen. Elég ha ők annak könyvelik el. Ugyebár középiskolákban és munkahelyeken is, ha valaki nem számol be a nemi életéről, nem száll be a témába, amikor a csajozásról megy a maszlag, kapásból melegnek tippelik. De a sorkatonaságnál szerintem azok a heterók se voltak sokkal jobb helyzetben, akik még szüzek voltak, és ezt valahogy levágták róluk.
2022. nov. 15. 20:22
 26/40 A kérdező kommentje:

"Szerintem nem is kell, hogy ténylegesen meleg legyen. Elég ha ők annak könyvelik el. Ugyebár középiskolákban és munkahelyeken is, ha valaki nem számol be a nemi életéről, nem száll be a témába, amikor a csajozásról megy a maszlag, kapásból melegnek tippelik."

Emellett pedig vannak olyanok, akiken eleve látszik a másságuk, vannak, akik nyíltan felvállalják azonos neművel fennálló párkapcsolatukat, valamint ma már a digitalizált világban azért egy adott személy Facebook-profiljából, az ottani megosztásaiból, ismerősi köréből, bejelentkezéseiből is sok minden kiderül. De például egy fiatal meleg srácon, akiben még tombolnak a hormonok, egy több pasival történő tusolás alkalmával lehetséges, hogy látszana, hogy kikhez is vonzódik. Ez megint csak kínos szituációkat szülne.

2022. nov. 15. 20:36
 27/40 anonim ***** válasza:
49%

Atrocitás akkor is érhet ha erre a nevetséges indokra hivatkozva sikerülne kibújnotok a honvédelem alól.

Szerinted a helyettetek legyilkolt fiatalok rokonai nem bacnának ki titeket a 10-ről rövid úton?

A helyettetek egy kissé durva kifejezés, de a halott fiatalok rokonai így fogják érezni.

2022. nov. 16. 08:13
 28/40 anonim ***** válasza:
45%
27: És honnan fogják megtudni?
2022. nov. 16. 08:21
 29/40 anonim ***** válasza:
63%

Szerinted háború esetén így működik a hadi irányítás?

" ha mindenképpen katonásdit akarnak játszani a melegekkel is, akkor biztosítani kellene, hogy ne érhesse őket testi és/vagy lelki terror"

Nehogy bibis legyen az újuk :)

Egy háborúban a katonát ne érhesse testi vagy lelki terror????

Ember te nem jártál még az Istehegyi úton kívül?

Még csak véletlenül sem úgy hal meg a katona ahogy a nagy hős amerikai filmekben bemutatják. Monológot mond haslövéssel.

Menj el egy falusi disznóvágásra ahol két-három percig hörög és visít a megbökött malac, kb úgy szenved ki egy hős is ha csak nem kap fejlövést.

2022. nov. 16. 08:23
 30/40 anonim ***** válasza:
63%
#28 Mit honnan fognak megtudni?
2022. nov. 16. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!