Ha tényleg lesz 3. Világháború, akkor lehet majd valami kibúvóval otthon maradni? Pl. ha egészségi állapotom nem engedi a szolgálatot?
Az a gyanúm, hogy a III. világháborúban a katonák fognak a legjobban járni. A II. VH során kidolgozták a terrorbombázás stratégiáját. 1945-re meglett ennek az optimális eszköze (A bomba). Azóta vannak a hasonló teljesítményű köpeny nélküli (vákuum) bombák, amik nem akadályozzák meg a terület megszállását.
Könnyen leképzelhető, hogy a következő világháborúban a frontvonal egy relatív biztonságos hely lesz. Háború esetén a katonák jobban ellátottak, mint a lakosság.
Öszinte leszek: Nem vagyok rá kíváncsi, hogy igaz lesz-e az eszmefuttatásom.
Egy másik gondolatmenet (nem tudom kitől loptam):
A II. VH után azonnal elindult és most is tart a III. VH. (Korea, Vietnám, Irak, Afganisztán, Ukrajna és sokan mások). Nem közvetlenül az érintettek háborúznak, hanem (viszonylag) kisebb "proxy" háborúk folynak, ahol az aktuális érintettek méregetik egymást és kisebb területek feletti dominancia megszerzéséről szólnak.
Figyeld meg a szomszédban mi zajlik, például az ukránok bőszen soroznak be katonakorúakat, meg a ruszkik is, amennyi fegyvert, meg ellátmányt tudnak nekik adni, bár arról sejtelmem sincs, mi alapján válogatnak, kit hívjanak be és kit nem.
Úgy tűnik, mégsem sokat változott a háborúskodás, bár kétségtelenül kellenek a profi harcosok, de az ágyútöltelékre is szükség van továbbra is.
Kérhetsz persze felmentést, meg ha egy rokonod magas rangú katonatiszt, vagy ha lefizeted az orvost, akkor kihagyhatnak és ha teli vagy zsozsóval, atombunkert is építhetsz, az valamivel nagyobb biztonság, mint a pince, vagy a metró.
De nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!