Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha tényleg lesz 3. Világháború...

Ha tényleg lesz 3. Világháború, akkor lehet majd valami kibúvóval otthon maradni? Pl. ha egészségi állapotom nem engedi a szolgálatot?

Figyelt kérdés
Ha erről van megfelelő orvosi igazolásom akkor nem vihetnek be ugye? Vagy ha beteg személyre kell vigyáznom otthon??

2022. nov. 5. 20:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az a gyanúm, hogy a III. világháborúban a katonák fognak a legjobban járni. A II. VH során kidolgozták a terrorbombázás stratégiáját. 1945-re meglett ennek az optimális eszköze (A bomba). Azóta vannak a hasonló teljesítményű köpeny nélküli (vákuum) bombák, amik nem akadályozzák meg a terület megszállását.

Könnyen leképzelhető, hogy a következő világháborúban a frontvonal egy relatív biztonságos hely lesz. Háború esetén a katonák jobban ellátottak, mint a lakosság.

Öszinte leszek: Nem vagyok rá kíváncsi, hogy igaz lesz-e az eszmefuttatásom.

Egy másik gondolatmenet (nem tudom kitől loptam):

A II. VH után azonnal elindult és most is tart a III. VH. (Korea, Vietnám, Irak, Afganisztán, Ukrajna és sokan mások). Nem közvetlenül az érintettek háborúznak, hanem (viszonylag) kisebb "proxy" háborúk folynak, ahol az aktuális érintettek méregetik egymást és kisebb területek feletti dominancia megszerzéséről szólnak.

2022. nov. 9. 08:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Kérdező még el sem kezdődött a 3.világháború de te már máris a kibúvót keresed xd amúgy úgy tudom hogy ha dolgozol akkor a munkáltató adhat igazolást hogy ne hívjanak be vagy valami ilyesmi meg ha tényleg olyan kritikus az állapotod hogy pl kiányzik a kezed vagy a lábad de minden apró nyüggel nem lehet kibúvót keresni.ha olyan kritikus lesz a helyzet a háború terén akkor úgy is be fognak hívni.
2023. márc. 12. 09:28
 13/13 anonim ***** válasza:

Figyeld meg a szomszédban mi zajlik, például az ukránok bőszen soroznak be katonakorúakat, meg a ruszkik is, amennyi fegyvert, meg ellátmányt tudnak nekik adni, bár arról sejtelmem sincs, mi alapján válogatnak, kit hívjanak be és kit nem.

Úgy tűnik, mégsem sokat változott a háborúskodás, bár kétségtelenül kellenek a profi harcosok, de az ágyútöltelékre is szükség van továbbra is.

Kérhetsz persze felmentést, meg ha egy rokonod magas rangú katonatiszt, vagy ha lefizeted az orvost, akkor kihagyhatnak és ha teli vagy zsozsóval, atombunkert is építhetsz, az valamivel nagyobb biztonság, mint a pince, vagy a metró.

De nem sokkal.

2023. márc. 12. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!