Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » -3.5 dioptriás szemmel és...

-3.5 dioptriás szemmel és színtévesztéssel alkalmatlannak nyilvánítanának a sorozáson?

Figyelt kérdés

2022. okt. 31. 02:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nekik nem olyan rossz a szemük, ha -1-2 körül van, az még nem vészes
2022. okt. 31. 19:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Vámos (ő mondjuk vízilabdázó de nemcsak labdát kaphat az arcába) most lézereztette meg a szemét, az olyan eljárás amit enyhe (-3dioptria alatt) nem is ajánlanak
2022. okt. 31. 21:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Hányas volt a szeme?

Én is meg akarom műtetni

2022. okt. 31. 21:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hányas volt neki csak ezt a sportolásos dolgot kezelem fenntartással
2022. okt. 31. 21:59
 15/20 A kérdező kommentje:
-3.5 ös dioptria alatt a sportorvos nem adja meg az alkalmasságit.
2022. okt. 31. 22:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Ezt így nem hiszem el
2022. okt. 31. 22:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Látom kicsit régi a kérdés, de azért hátha segít a válaszom.

Én 16 éves koromtól állandó kontaktlencsés vagyok -6,5 dioptriával. Amatőr szinten sportolok, egyszer úgy alakult, hogy szemüvegben mentem a sportorvoshoz és nem igazán akarta megadni, végül rányomta a pecsétet, hogy igaz megye3, de nézzek más sportág után. Ez 2 éve volt, azóta lencsében megyek az orvosi vizsgálatokra.

Érdekes ez a dolog, ha akkor is lencsében megyek akkor sose derült volna ki, hogy nekem amúgy nem is szabadna játszani. De bízok benne, hogy ha tizenéves kortól 28 éves koromig nem történt semmi akkor nem most az utolsó aktív években fog.

Egyébként volt egy volt focitársam, közelről fejberúgták és neki levált a retinája aztán kezelésekre járt vele, lehet műtötték is. Ami biztos az, hogy nem volt ilyen rossz a szeme mint nekem. Van akinek meg semmi jele nincs de megáll a szíve, egy másik meg ha 100 éves koráig focizna akkor sem lenne semmi baja.

2022. nov. 29. 01:23
 18/20 anonim ***** válasza:
És amikor bemérik a kütyüvel a szemed akkor nem tűnik fel nekik hogy lencsében vagy?? Netán olyan "komoly" látásvizsgálat van mint jogsi hosszabbításnál a körzeti orvosnál:""olvassa el a táblát oszt csókolom" ???
2022. nov. 29. 09:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Sportorvosnál nincs semmilyen látásvizsgálat.

Egyébként miért kéne kütyüvel bemérni?

Van egy 50 vagy 100 kérdéses kérdőív oda kell válaszolni dolgokat, de lehet benne hazudni is senki nem fogja megnézni. A lényeg a vérnyomás, ekg ez az amit nagyon figyelnek.

2022. dec. 1. 00:35
 20/20 anonim ***** válasza:
19 de nem amiatt nincs mert oda már alapból vinni kell leletet a szemésztől?
2022. dec. 1. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!