Ha kijönne egy olyan hír, hogy "Egyre biztosabb, hogy hamarosan visszavezetik a sorkatonaságot.", akkor a huszonévesek körében megnövekedne a külföldre vándorlás?
Figyelt kérdés
Direkt nem azt az eshetőséget írom, amikor már tényként bejelentik, hogy visszajön a sorkatonaság, mert Viktátorunk akkor nyilván gondoskodna róla, hogy ne hagyhassa el bárki az országot. Ha kijönne egy vagy több olyan hír (megbízható forrásból), ami minimum 80%-ra veszi, hogy visszahozzák, akkor vajon a 18 és 30 közötti korosztályból sokan külföldre menekülnének?2022. okt. 29. 16:53
21/26 anonim válasza:
Valószínűleg igen, 26 éves vagyok kereskedelmi végzettségem van üzletvezető tapasztalattal, elég jól beszélek angolul, illetve németül jól beszéltem régen, szóval jól elboldogulnék külföldön is. Mellesleg építőiparban is dolgoztam covid alatt szóval fizikailag jó kondícióban vagyok, semmi szükségem arra, hogy egyenruhás hatalommániás bohócok parancsolgassanak nekem évekig, csak azért hogy verhesse a kormány a mellét, hogy megvédjük az országot meg ütőképes hadseregünk van, ja mesélj még
22/26 anonim válasza:
Vonulna be a bánat mennyen aki katonásdit akar játszani, egy nagy baromság az egész
23/26 A kérdező kommentje:
Mondják, illetve itt a GYK-n írják néhányan, hogy ilyenkor hiába menekülne bárki is külföldre az EU-n belül, mert hogy akkor a törvény szerint a tagországoknak haza kellene toloncolnia a katonaság elől kibuvó személyeket. De kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban ez hogyan érvényesülne. Most elképzelem, ahogy az osztrák, német, holland vagy francia rendőrség a magyar politikusok kedvéért hajtóvadászatot indít az országukban tartózkodó, katonaság elől kimenekült magyarok után. 🙂
2023. márc. 26. 13:42
24/26 anonim válasza:
"akkor a huszonévesek körében megnövekedne a külföldre vándorlás"
Igen, méghozzá nem is kicsit. Amikor Litvánia pár éve visszavezette a sorkatonasági szolgálatot, akkor az országból kb 60 ezer fiatal lépett le kevesebb mint 1 év alatt. Mindezt úgy, hogy Litvánia lakossága nincs 3 millió se.
Magyarországról kb 600 ezer ember vándorolt ki az elmúlt 5-6 évben. Akkor képzelheted, hogy mi lenne egy ilyen hír után.
25/26 A kérdező kommentje:
24; És feltételezem, hogy oda se toloncoltak vissza senkit az országok, ahova mentek.
2023. márc. 27. 00:11
26/26 anonim válasza:
Verhetnéd Novák Katica előtt - a vigyázz-lépést...:)
Nagy élmény.(:-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!