Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha kijönne egy olyan hír,...

Ha kijönne egy olyan hír, hogy "Egyre biztosabb, hogy hamarosan visszavezetik a sorkatonaságot.", akkor a huszonévesek körében megnövekedne a külföldre vándorlás?

Figyelt kérdés
Direkt nem azt az eshetőséget írom, amikor már tényként bejelentik, hogy visszajön a sorkatonaság, mert Viktátorunk akkor nyilván gondoskodna róla, hogy ne hagyhassa el bárki az országot. Ha kijönne egy vagy több olyan hír (megbízható forrásból), ami minimum 80%-ra veszi, hogy visszahozzák, akkor vajon a 18 és 30 közötti korosztályból sokan külföldre menekülnének?

2022. okt. 29. 16:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
#7: Én a határok lezárására írtam, hogy nem tehetik meg.
2022. okt. 29. 19:47
 12/26 anonim ***** válasza:
39%
Biztos hogy a többség pucolni akarna, meg aput-anyut nyaggatná hogy szerezzen neki hycomat papírt. A leléceléssel kapcsolatban megjegyzem, bármelyik NATO vagy azzal kvázi szövetséges tagországba lécel le onnan haza fogják toloncolni ha megkapja a behívóját (ahogy mi sem rejtegetnénk pl. német katonaszökevényeket). Afrikába, vagy valamelyik csóresz, elmaradott országba a drága jó fiatalság máris nem akarna olyan nagyon lelécelni.
2022. okt. 29. 21:17
 13/26 A kérdező kommentje:
12: Pedig a kilencvenes években páran megtették ezt, hogy nyugatra mentek a katonaság elől.
2022. okt. 29. 21:25
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
Az igen-t jelöltem be. Sajnos ilyen ország vagyunk, semmi összetartás, nemzettudat nincs a magyarok nagy részében. Aki nyitott szemmel jár, az érti is, miért. Lehetne ez másképp, lásd pl: Svájc. De Magyarország nem ezt a korát éli.
2022. okt. 29. 21:27
 15/26 anonim ***** válasza:
48%
Hát katona már voltam, illetve vagyok most is mint tartalékos. Sorkatonaság elől miért futnák? (Ha kitör a háború és azt akarnák parancsolni, hogy idegen érdekek mellett harcoljak az már más kérdés...)
2022. okt. 29. 21:32
 16/26 A kérdező kommentje:
14: Svájcban két hónap alapkiképzés van, majd utána valamennyi ideig (asszem 10 év) évi két hétre be kell vonulni. Azért ez mégiscsak emberségesebb, mint 9 hónapra vagy 1 évre folyamatosan bent rohasztani az embert.
2022. okt. 29. 21:34
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
#13 az a '90-es évek volt, amikor még nem voltunk sem EU, sem NATO tagok. Normál békeidőben lehet nem adna ki minden szövetséges ország, de ha közeleg a gebasz akkor már igen.
2022. okt. 29. 22:25
 18/26 anonim ***** válasza:
76%
Hát, és ezért az országért nem halnék meg, az biztos!
2022. okt. 29. 23:02
 19/26 A kérdező kommentje:
18: Én meg úgy vagyok vele, hogy ha két ország vezető politikusának gondjai vannak egymással, akkor lesznek szívesek szemtől pofába egymás közt megvívni, és nem az ártatlan polgárokat háborúztatni. Ha egy kocsmában vagy szórakozóhelyen balhém van vakakivel, akkor azt is vele rendezem le, nem pedig odarántunk két random embert, hogy helyettünk verekedjenek.
2022. okt. 29. 23:20
 20/26 A kérdező kommentje:
vakakivel=valakivel
2022. okt. 29. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!