Ez a hivatásosoknak szól. Bebiztosítja magát Orbán, hogy ha kell akkor leverjen bármilyen felkelést az EU-ból való kilépés esetén. 2/3 birtokában csak kilép és kész. A többit pedig a hadsereg majd elintézi.
2022. okt. 28. 22:04
4/14 anonim válasza:
NEM! Ez egy pontosító jellegű technikai módosítás arra az esetre ha beütne a gebasz.
2022. okt. 28. 22:16
5/14 anonim válasza:
4.
Ez nagyon nagy hülyeség! A nato való arra
2022. okt. 28. 22:39
6/14 anonim válasza:
Bizony azt, de csak három esetben rendelnek el rendkívüli jogrendet és ezek a hadiállapot, szükségállapot és vészhelyzet.
Ez amúgy is sejthető volt. Pontosabban ezekben az esetekben eddig is volt hadkötelezettség, ez a törvény az alóla való kibúvást szankcionálja öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel.
Illetve még az is le lett szűkítve a fenti három esetre, hogy mikor rendelhető el a különleges jogrend, mert eddig több volt.
Ha nincs háború, vagy ahhoz közelítő vészhelyzet, akkor nincs sorkötelezettség sem.
2022. okt. 29. 07:25
7/14 anonim válasza:
De itthon nincs háború és nem is lesz.
2022. okt. 29. 10:00
8/14 anonim válasza:
Ezt eddig is tudni lehetett bármikor békeidőben 20 éve is akár... Hogy ha jön a háború akkor bizony menni kell...Én pont meg úsztam mert 2004-be szűnt meg akkor voltam 16 éves...
2022. okt. 30. 23:24
9/14 anonim válasza:
"Ez a hivatásosoknak szól."
Nagyjából a diplomaták melett ők az egyetlenek, akikre ez nem vonatkozik, mivel ők most is állományban vannak. Fogadjunk diplomás vagy. :D
2022. okt. 31. 08:24
10/14 anonim válasza:
Akkor most szükségállapot van ? Annak részletesen utána kell olvasni, mert nagyon sok a lakosságot érintő negatív dolgot is csinálhat a kormány.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!