Ukrajna gazdasági nagyhatalom?
Amilyen válságot ráhúztak már az ukrán-orosz háborúra minimum annak kell lennie. Kinek az érdeke ez?
Nem értek egyet Putyin támadásával, de béke sosem volt a két ország között. Miért szólt bele az EU/USA? Nem tagállam, nem NATO tagállam. Miért kellett szankcionálni Oroszországot? Miért kellett egyáltalán ebbe az egészbe beleszólni?
Ellene vagyok a háborúnak DE!!! ne felejtsük már el az ukránok, hogy álltak a határon túli magyarokhoz. Valóban undorító vezetése van. Ha a NATO/EU/USA akkora világmegmentő, hogy mindenképp segíti Ukrajnát akkor miért nem szabadítják fel pl Észak-Koreát?
Megint egy mesterségesen kevert szar, ami mögött minden áll, csak nem szerncsétlen ukrán állampolgárok érdeke. Szerintem egyértelmű, hogy az USA pont leszarja valójában hogyan bombáznak egy gazdaságilag jelentéktelen, picsányi európai országot.
"Nem belpolitika, mert 1. Nyugat penzelte"
Ha valóban kárpátaljai ukrán/magyar lennél akkor örülnél annak, ha ez így történt volna.
" a Nyugat elismerte az illegitim, puccsal hatalomra került új kormanyt"
Egy hónappal később előzetes választásokat tartottak ( akkor már az oroszok túl voltak a krími bevonuláson), az oroszokon kívül a világ összes országa elismerte legitimnek a megválasztott kormányt. Te nem voltál ott a választásnál?
Annyira vagy te is ukrán amennyire én.
Nem bírom végigolvasni John baromságait, de ez nagyon szemet szúrt:
"Gyors és békés rendezés: az oroszok azonnal visszavonulnak és kártérítést fizetnek az általuk okozott károkért. Ez fel sem merült benned?""
De komolyan leír ilyet valaki, utána ő beszél a magas lóról, hogy rosszul látjuk a helyzetet. Ennek a gyakorlati esélye konkrétan nincsen, aki ilyet leír, az nem érti a világot ennyi. És mellé a stílus amit letolsz.... elképesztő. Amúgy azért van csönd a másik oldalon (hagy reagáljak erre is), mert már ott is látják, hogy neked mondhat akármit az ember, te nagyon elhiszed magadról, hogy értelmiségi/felsőbbrendű/mindent jobban látó vagy, és fölösleges rád pazarolni az időt. + folyamatosan terelsz. Fél évig hallgattuk, hogy oroszcsicskák vagyunk, mert le mertük írni a tényeket, hogy az ukránok is használnak civileket pajzsként, erre válaszod:
"Dzsonszi, erről mit mond az Amnesty International?
Szabad ilyet? Atomerőműben haditechnikát tárolni? :D :D"
Holott ki a f@sozm beszélt ott az oroszokról? Hol írtam, hogy az oroszok jók? Mutasd már meg, idézzél már tőlem olyat, hogy az oroszok nem csinálnak disznóságokat. De olvasva az itteni kommentjeidet itt is folyton csak a terelés.
Ez is tőled van:
"Na mizu srácok? Nagy a csend?"
De legalább megmutatod, hogy mekkora szellemi intelligenciád van :D Remélem még 20 év alatt vagy és akkor betudom a hormonoknak, hogy ennyire elhiszed magadról, ha felette, akkor csak remélni tudom, hogy magadba tudsz nézni előbb-utóbb és ez az arrogáns stílus nem győz meg senkit.
Nagyon örülök, az 500%-os rezsi emelésnek anno 1 éven belül, meg az azóta burjánzó nacionalizmusnak.
Nem az 1 hónappal későbbi választásról beszélek (ami 4 hónap volt igazából).
"Nem bírom végigolvasni John baromságait"
Megjósoltam, ezt is :D :D
"Ennek a gyakorlati esélye konkrétan nincsen, aki ilyet leír, az nem érti a világot ennyi."
Persze hogy nincs, ha végigolvastad volna akkor találkoztál volna azzal is ahol azt írom hogy ez kizárt hogy megtörténjen.
" Amúgy azért van csönd a másik oldalon (hagy reagáljak erre is), mert már ott is látják, hogy neked mondhat akármit az ember, te nagyon elhiszed magadról, hogy értelmiségi/felsőbbrendű/mindent jobban látó vagy, és fölösleges rád pazarolni az időt. + folyamatosan terelsz."
Nem, ott sem terelek. Nem vagyok felsőbbrendű, ha bárki bármivel megcáfolja amit írok én gond nélkül fejethajtok, megtörtént párszor már, kint a nevem...
Viszont te itt csak tereltél az egész válaszban :D
"Johnny azt írd mar meg mennyi időn belül vesztenek az oroszok, kivancsi vagyok rá."
Mi vagyok én jós? Szerintem kicsi az esély erre, de ha Putyin hadiállapotot vezet be és előránt egy fél-1 milliós hadsereget, leporolja végre a légierőt akkor simán fordíthat a helyzeten és bye bye Kijev és akkor nem vesztenek az oroszok. Az hogy jelenleg plakáton toboroznak önkénteseket, mert a sorállományt nem vetheti be külföldön és az elmúlt 2 hónap tendenciája messze nem arra mutat hogy ebből jól jönnének ki a végén és még csak akarás sem látszik az orosz vezetés felől erre...
Ez messze nem lefutott meccs, a jelenlegi állapot nem arra utal hogy az oroszok ezt behúznák sikernek a végén. A február 27-i helyzet pedig nem arra utalt , hogy ezt az ukránok túlélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!