Volt olyan amerikai polgàrhàborùs tàbornok vagy kormànytag aki demokrwtaként abolicionista volt és az északot tàmogatta?
Nem tudok róla, hiszen az köztudott, hogy a demokraták voltak a rabszolgaság hívei, a republikánusok meg az eltörlésének és az is, hogy Lincoln 16. elnökként az első volt a sorban republikánusként, előtte mind demokraták voltak.
Az érdekes, hogy a déli államok egészen az 1960-as évekig demokraták is maradtak, azóta felváltva kormányoznak, kivéve Tennessee-t, amely újabban a republikánusok hátországa lett, bár az roppant furcsa, hogy megfordult a helyzet és a demokraták lettek a fekete jogegyenlőség bajnokai ezekben az államokban, bizonyára azért is választják ott újabban a republikánus párt jelöltjeit szívesebben.
# 1
EZT ÍRTAD: "Az érdekes, hogy a déli államok egészen az 1960-as évekig demokraták is maradtak, azóta felváltva kormányoznak, kivéve Tennessee..."
Bocs, de tévedsz.
Ugyanis az 1980-as évek, azaz Reagan elnöksége óta a dél jellemzően a Republikánus Pártra szavaz.
A déli államok közül egyedül Virginia inkább demokrata, az összes többi inkább republikánus.
# 2
Buchanan a 15. elnök, Lincoln a 16. és Jackson az utódja 17.
Szokásod szerint csak okoskodsz, összehordva hetet, havat.
# 3
Mondd, te részeg vagy? Hiszen pontosan azt írtam, amit kifogásolsz!
# 4
Ez most komoly?
EZT ÍRTAD: "Buchanan a 15. elnök, Lincoln a 16. és Jackson az utódja 17."
ÉN VISZONT EZT ÍRTAM: "Andrew Johnson az USA 16. alelnöke és Lincoln utódjaként 17. elnöke.."
OLVASD MÁR EL!
Kijavítottál, hogy Andrew Johnson nem az USA 17. elnöke volt, hanem a 17. elnöke???? 🙂🙂🙂🙂🙂
Johnson a USA 16. ALELNÖKE és 17. ELNÖKE volt, pont ahogy írtam.
EZT ÍRTAD: "Mondd, te részeg vagy? Hiszen pontosan azt írtam, amit kifogásolsz?"
KORÁBBAN EZT ÍRTAD: "Az érdekes, hogy a déli államok egészen az 1960-as évekig demokraták is maradtak, azóta felváltva kormányoznak, kivéve Tennessee..."
FELVÁLTVA KORMÁNYOZNAK?
Texasban például évtizedek óta nem nyerek a demokraták sem elnökválasztást, sem országos törvényhozási (kongresszusi) választást, sem kormányzóválasztást, sem texasi törvényhozási választást. 1980 óta Texas mindig republikánus elnökjelöltre szavaz, 1995 óta minden kormányzóválasztást a republikánus jelölt nyert meg. Az utolsó komoly demokrata választási győzelem Texasban az 1991-es kormányzóválasztás volt, azóta csak vereségek sorozatát tudják felmutatni a demokraták.
Ráadásul Texas még csak nem is a legerősebben republikánus déli állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!