Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Gyengül a hazaszeretet?

Gyengül a hazaszeretet?

Figyelt kérdés
A sorkatonaság eltörlése óta a honvédség létszáma azon múlik, hányan akarnak katonák lenni. Minden kormányzati igyekezet ellenére a fiatalok nem kaptak nagyobb számban kedvet az egyenruhához. A hadsereg feladata a honvédelem. Fiataloknak már semmit nem jelent a haza?

2022. júl. 13. 14:11
1 2 3
 21/23 BécsiFehér ***** válasza:

#10: Ez van most a törvényben:

" aki megjelenési vagy bevonulási kötelezettségének nem tesz eleget, illetve testét megcsonkítja, egészségét károsítja, vagy megtévesztő magatartást tanúsít, bűntett miatt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Tehát, tényleg nem lőnek fejbe senkit, legfeljebb a fronton parancsmegtagadás esetén, elrettentésként a többieknek...

2024. máj. 29. 21:13
 22/23 BécsiFehér ***** válasza:

#17: "Orvos megvizsgált. Látta, hogy megvan az előbőröm. Azonnal tessékelt ki a rendelőből, hogy ő megengedheti magának, hogy csak zsidókkal foglalkozzon."

Akkor ott belépéskor elő kellett venni, hogy láthassa, hogy zsidó-e a páciens? És mi volt a nem ortodox zsidókkal, akik nem követik a vallási előírásokat? Vagy a nőknél min döntené el, ha nőgyógyász lenne?

Egy nem zsidó barátom szándékosan kért körülmetélést, hozzá hogy állt volna a doktor? Vagy egy arabhoz?

2024. máj. 30. 10:08
 23/23 anonim ***** válasza:

22

Fiatal voltam 10-12 éves nagyon rég volt. Felszólított, hogy vetkőzzek le (nem értettem, de a parancs az parancs, bár fogalmam sincs már, hogy mi volt a vizsgálat oka). Megkérdezte, hogy miért nem viselem a szövetség jegyét. (néztem mint borjú az új kapura). Elmagyarázta. Mondtam, hogy református vagyok, nem zsidó.

Nem hittem, hogy a történet ennyi szót érdemel.

2024. máj. 30. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!