Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Kamikaze magyarok?

Kamikaze magyarok?

Figyelt kérdés
A magyarok kb. fele utálja az oroszok ellenségeit. Feltehetően ez az arány érvényes a katonáinkra is. Van esélye annak, hogy egy magyar pilóta kamikazeként a NATO ellen fordul (mondjuk megpróbál egy németországi USA támaszpontba becsapódni)?

2022. jún. 30. 16:11
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
#16: egy "magyarországi ember" nem feltétlenül magyar érzelmű. Pl. aki itthagyja Magyarországot és a jobb megélhetésért pl. angolokat gyarapít. Az ilyennek jobb lett volna, ha oda születik. De legalább a gyerekei költségeit már nem a magyarok fizetik.
2022. júl. 3. 23:21
 22/25 anonim ***** válasza:

A fizetésem nettó 200 ezer lett volna. Ellenben a lakbér nettó 160 + 60ezer kaja + 10ezer tömegközlekedés +10ezer egyéb, ez így havi 240 ezer forint (szórakozásról és nyaralásról szó sincs). Áruld el már nekem, hogy havi 200 ezerből hogy fizessek ki 240 ezer forintot?

2022. júl. 3. 23:30
 23/25 A kérdező kommentje:
#21: Az igényeket szinkronba kell hozni a lehetőségekkel. Ennek több formája lehet, csak egyik a haza elhagyása. A szomszédaim csak kijárnak dolgozni, pl. Az sem tökéletes, egyfajta köztes megoldás. Könnyű annak az országnak magasabb fizetést adnia, ahol dolgozol, mert nem ő, hanem mi fizettük a felnövekvésed és jó munkaerővé válásod költségeit, magyarul loptak. Mi is ezt tesszük az Erdélyből átjövők kapcsán, vagy pl. az itteni PhD tanulmányaik után ittmaradó friss doktorokkal.
2022. júl. 3. 23:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Semmilyen igényeim nem voltak. Volt, hogy rizst ettem paradicsommal. Soha nem jártam éttermekbe se szórakozni. Okostelefont se vettem egyszer sem. Cigizni, piálni meg drogozni sem drogoztam. Mégsem tudtam szinte semmit félretenni. Szóval ennyit a dübörgő magyar gazdaságról.

Amióta kimentem, havonta átlag ezer eurót félre tudok tenni úgy, hogy sokkal magasabb színvonalon élek. Tehát nem kell éheznem, mint Magyarországon, illetve még szórakozni is el tudok járni plusz telefont is bírok venni magamnak ha elromlik a régi.

Nem vagyok a saját magam ellensége. Nem fogok mélyszegénységben sínylődni ha választhatom a normális életet is.

Plusz a nők sem annyira felszínesek. Itt nincs olyan, hogy "próbálkozz a kategóriádban lúzer!" Hanem az egyszerű kétkezi munkást is emberként kezelik és értékelni tudják a szimpla térköves vagy lakatos munkát is. Nem kérdez tőlem senki olyat, hogy "mikor lesz végre valami normális munkád, ahol öltönybe és ingbe kell lenni?"

2022. júl. 4. 00:05
 25/25 A kérdező kommentje:
#24: Nekem rögtön szimpatikus lettél, mint ember. Az én felmenőim mind kétkezi munkások voltak, nincs bennem előítélet. Az okokat is világosan látom, az egyes országokban eltérő a termelés és a szolgáltatás automatizáltsága. Ha potyognak ki a termékek az automata sorokról, több pénzt lehet fizetni az élőmunkáért, mert ott van mögötte az árufedezet. Nem ugorhatott hazánk a rendszerváltáskor a német, japán, amerikai automatizáltsági szintre, de mivel több határ megnyílt, a magasabb automatizáltságú országok elérhetősége megnőtt. Megjegyzem, ha az ottani legnagyobb jövedelmekhez viszonyítod az ottani jövedelmedet, akkor a kép siralmasabb, mint volt az itthoni arány. Tehát ott relatíve jobban le vagy értékelve. A kép eléggé összetett, nem szóltam pl. az ásványvagyonban bővelkedő országok előnyéről (Közel-Kelet pl.) Az biztos, hogy egy életünk van, de van hazánk és vannak elveink is. Kérdés, kinek mi a fontosabb. Persze él a marxi tézis: "Az alacsonyabb szintű szükségletek kielégítetlensége közömbössé tesz a magasabbrendű szükségletek iránt."
2022. júl. 4. 10:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!