A honvédség mondhat olyat, hogy nem kell több katona?
Figyelt kérdés
Hónapok óta munkát keresek és nagyon elvagyok keseredve már, mindenhol elutasítanak. Arra gondoltam, hogy nem örökre, de pár hónapra amíg egyenesbe jövök jelentkeznék szerződéses katonának. Van olyan, hogy azt mondja a honvédség, hogy több katonára nincs szükség vagy "mindig van felvétel"?2022. jún. 25. 23:04
11/19 anonim válasza:
A honvédség eléggé promózza most magát, a csapból is ők folynak. Ha alkalmas vagy rá fel fognak venni, ebben biztos lehetsz. Legjobb, ha felkeresed a legközelebbi toborzó irodát, ott majd eligazítanak.
12/19 anonim válasza:
Nem vagyunk elegen,de arra készülj hogy nem pár hónap lesz. Próbaidő 6 hónap az alatt persze elmehetsz,de utána nem. Veszélyhelyzet van, innen nem szerelsz le.
13/19 anonim válasza:
Kedves kérdező, most háború dúl az egyik szomszéd országban. Elvben mondhat olyat a hadügyminiszter, hogy most egy időre felfüggesztik a toborzást, de az nem most van. A kormány úgy döntött, hogy megerősíti a hadsereget. A tartalékos katonák most még több pluszpontot kapnak egyetemi felvételihez. Úgyhogy ha alkalmas vagy, akkor fel fognak venni.
14/19 anonim válasza:
Folyamatosan van felvétel, HA teljesíted a fizikai és pszichológiai alkalmassági követelményeket. A hadsereg nem pár hónapos kalandtúra. Pár hónap alatt a felvételi procedúra és a kiképzésed sem fog befejeződni, nemhogy alakulathoz kerülj. Igazán jól misszióban lehet keresni - oda viszont nem kerülsz be zöldfülűként.
15/19 tothp válasza:
"Igen "ha" kitör, jelenleg nincs háború amiben mi részt veszünk és én a jelenben élek."
De a katonát mégis csak azért "tartják", hogy háborúzzon, ha a háború kitör. Ha senki nem gondolna ilyenre, egyáltalán nem kéne katona.
Kérdező igazad van, ugyanolyan munkahely mint más. Tehát itt sem szeretik a "pár hónapos" jelenlétet. (az a mezőgazdasági idénymunka) Nem mellesleg pár hónap alatt a kiképzés töredéke sem zajlik le. Addig meg csak költenék rád a pénzt.
16/19 A kérdező kommentje:
Az már nem érdekel, hogy nem örülnek neki, ők tartják fent a honvédségnél a fél éves próbaidőt gondolom a jelentkezők fele tuti elmegy próbaidő alatt meg kiképzés alatt, hát így jártak...
2022. jún. 28. 12:56
17/19 tothp válasza:
Szerintem te ne is akarj katona lenni.
18/19 A kérdező kommentje:
Már kifejtettem, hogy nem katona akarok lenni csak nehéz helyzetbe kerültem és pillanatnyilag nem találok állást. Plusz az sem segít, hogy egy kis városban lakok ahol amugy sincs lehetőség
2022. jún. 29. 12:33
19/19 tothp válasza:
Na de pár hónapra senki nem fog alkalmazni. A munkahelyek többsége nem arra van, hogy a dolgozó "ellegyen egy darabig".
Az embereket azért veszik fel, hogy profitot termeljenek.
Ha pár hónap kell, tényleg el kell menned a mezőgazdaságba idénymunkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!