Mi értelme volt, hogy a NATO egész Koszovó elszakításához ragaszkodott Szerbiától vagy most Oroszország egész Donyeck és Luhanszk elszakításához ragaszkodik Ukrajnától?
- Észak-Koszovóban 80%-ban szerbek laknak, akik szerettek volna, szeretnének Szerbia maradni, egyáltalán nem akartak elszakadni az albánokkal és sokkal elutasítóbbak is voltak a NATO megszállással, együttműködéssel. A pristinai kormánnyal szemben is elutasítók, inkább a belgrádi kormányhoz hűek. Leszámítva egy erőművet stratégiai jelentősége sincs a területnek, akár maradhatott volna Szerbiánál is.
- Donyeck, Luhanszk orosz többségű részeit is már sikerült elfoglalni. De itt is ragaszkodnak hozzá, hogy a donyecki és luhanszki népköztársaságoknak, helyi kormányoknak az egész megyét ellenőrzésük alá kell vonni, nem maradhat ki semmi. Akár akarják, akár nem. Nincs igazán stratégiai jelentősége, felesleges vérontásnak tűnik, hogy most az oroszok ragaszkodnak hozzá, hogy Szlovjanszkot és Kramatorszkot is mindenképpen el kell szakítani Ukrajnától, csak mert Donyeck megyékben vannak. Nem látom értelmét ilyen szimbolikus, egyáltalán nem kötött, nem kötelező dolgokhoz ragaszkodni.
# 11
Mivel a te adataid voltak kivétel nélkül hamisak és tévesek, kissé merész dolog ezek után engem butának nevezni.
# 13
Idéznéd esetleg, hogy mikor írtam, hogy rendben van, hogy színmagyar területek más országhoz kerültek?
Mert nem írtam ilyet sehol.
Te viszont leírtad azt a butaságot, hogy a Felvidék lakosságának 90 %-a, Erdély 70 %-a magyar volt, pedig a Felvidéken csak 30,2 %, Erdélyben pedig 34,2 % volt a magyar lakosság aránya az 1910-es magyar állami népszámlálás hivatalos adatai alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!