Vikingek VS tatárok, kik nyernének egy csatában?
Akkor akinek lőfegyvere van.
Amúgy kémi tanárok tudnának olyan trükköt mutatni, hogy a vikingek menekülnének, mert "istenekkel" harcolnának.
Talán a tatárok győznének a lovak, az íjak, illetve az összeszedettebb harcmodoruk miatt.
Viszont a vikingek sem adnák könnyen magukat, mert náluk meg a "berserker" harcosok számítanak csodafegyvernek... :,D
Fhúú basszus 😅😅😅
Én nem tudom miért tanárokat olvastam 😂😂😂 de úgy mindenhol. A kérdésben is a 2 helyen a címkék között is 😅
Szóval #3 válaszom vedd semmisnek
A tatárok győznének. Okosan, szervezetten harcoltak, több együttműködő csapattest formációjában, szinte végig mozgásban maradva. A mongol harcmodor az volt hogy gyorsan mozgó önálló lovascsapatokkal elvágták az ellenség utánpótlását, felderítőit, körbekerítették és amikor az adott hadsereg már kezdett kifogyni az élelemből (amit a környező területekről, vonulási útvonalról hordtak be) akkor az általuk megválasztott helyen, időpontban támadták meg. Ha az ellenség volt az erősebb akkor megkerülték, kitértek a harc elől és inkább benyomultak "mellette" annak a hátországába. Harctéren is ritkán mentek bele közelharcba inkább az íjakkal operáltak.
A viking "hadsereg" nem igazán volt túl rendezett, leginkább tenger felőli támadásban, rajtaütésben, fosztogatásban jeleskedett nem a szárazföldi nyílt csatákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!