Jelenleg a török Bayraktar TB2-es drónok a legjobbak amik harci körülmények között is bizonyítottak?
Persze úgy értem saját kategóriájában.
Az ukránok kb. 20 ilyen drónnal rendelkeznek ami nem sok, mégis az orosz hadsereg látványosan nem tud mit kezdeni velük. Az alábbi videókban az látszik hogy a Bayraktar drónok megsemmisítenek egy orosz tankokból álló konvojt és S-400-as légvédelmi rendszert + más földi célpontokat.
https://www.youtube.com/watch?v=6H7RKIz-qXI
https://www.youtube.com/watch?v=PJW7Zi29LEk
Úgy tűnik az orosz technológia számára láthatatlanok.
Az első két link arma 3 ból van. De még törökül sem kell tudni hogy az ember elolvassa a címet.
Egyébként nem láthatatlanok, nem rendelkeznek lopakodó funkcióval. Olyat azért egyetlen ország sem fog odaadni másnak.
elég sokat leszedtek twitteren vannak képek a roncsokról például itt is van egy [link]
A pancirok kimondottan hatékonyak erre
"1db Reaper olyan 16-17 milla usd wiki szerint :)"
A TB2 meg 2-5 millió ahogy látom. Ez olyan 4-5x árkülömbség. Ennyivel biztosan nem jobb a Reaper.
"A pancirok kimondottan hatékonyak erre"
A pancirok biztosan nem jók erre mert Szíriátol Líbián át az örményekig mind ilyet használtak a TB2-es drónok pedig simán kilőtték ezeket.
Ukrajnában a légifölény az oroszoknál van mégis ezek a drónok nagy károkat okoznak az orosz hadseregnek. Azt egyébként hol olvastátok hogy az ukránok 50 drónt kaptak? Mert én azt olvastam max 20 van nekik.
"12 pedig ennyivel jobb... de ez olyan mintha egy 155-ös tarackot és egy 82 mm-s aknavetőt hasonlítanál össze."
Ez akkor azt jelenti nem egy kategória a kettő nem azt hogy ennyivel jobb. Az egyik nehézágyú a másik meg könnyű. Mondjuk én inkább választanám az 5 darab TB2-est mint egy darab Reapert. Főleg úgy hogy kiderült az orosz technológia ellen a TB2 többször bizonyított de a Reaper nem.
#14 az hogy mit mondanak nyilvánosan meg mennyi a valós leszállított mennyiség az két különböző dolog. A gépek sorozatszámát ne közöljék előre? 😅 Sokkal többet vetettek be mint 20-at, az oroszok eleve többet lőttek már le és még mindig vígan repkednek TB2-esek. Hogy valójában mennyit kaptak az max. a NATO tudja.
Az hogy egy elhárító rendszer le tud küzdeni valamit még nem jelenti azt hogy fordítva nem fordul elő a harctéri körülmények között az adott helyzetben. A páncéltörő löveg is ki tud lőni egy harckocsit, de fordítva is van rá bőven példa.
Sokkal többet nem vethettek be mert a törököknek is 150-200 darab van és az ukránokon kívül másoknak is adtak el.
A pancirok pedig biztos hogy elégtelenek mert több háborús konfliktusban találkoztak, mint Líbia, Szíria, Karabah és TB2-es drónok döntötték el a háború kimenetelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!