Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nagy a baj? Lavrov kijelentett...

Nagy a baj? Lavrov kijelentette, hogy a NATO hadban áll Oroszországgal.

Figyelt kérdés
2022. ápr. 26. 20:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/87 anonim válasza:
13%
En ukran vadyok a felesegem madyar. Kicsit hibason irok bocsanot ezert. Ukrainaban eloszor 2014 orosz babkorman volt utana 2014 amerikai babkormany. Janukovic maffiozo volt de legalab olcson lehetet elni amikor let uj kormany amerika barat akor elso torvenyuk az orosz anyanyelvuek jogfosztas volt! Nem az volt hody nem kapnak kisebsegi jogot hanem amik voltak elvetek az orosz nyelvu meg madyartol is! Es Krim odaattuk nekik ki volt berelve 2042 nem bementek hanem ot voltak az orosz hadsereg es mikor uj kormany monta hogy takarodyanak pedig szerzodes volt akor elvettek! Azota Minszk edyezmeny se tartotak be tombolt a nacizmus meg raszizmus a nyugat udyanudy akarta ez haborut mint a orosz! Semit se tetek a beke miatt!
2022. ápr. 30. 10:40
 82/87 anonim ***** válasza:
100%
Képzelő, megnyugodhatsz: Lavór elvtárs közben kijelentette, hogy mégsem állnak hadban a NATO-val.
2022. ápr. 30. 16:16
 83/87 anonim ***** válasza:
75%

#81-nek:

Ez nagyon szép próbálkozás volt, csak van egy kis probléma, "kisfiam"!

Az baxdmeg hogy én még tanultam Oroszul, és te úgy vagy Ukrán, ahogy én a római pápa! XDXDXD

Nem elég hogy hibázol a nyelvtannal. Azt is tudnod kellene, hogy HOGYAN hibázz!

Ты понял, мой друг?

2022. ápr. 30. 16:43
 84/87 anonim ***** válasza:
81%

En ukran vadjok, a felesegem madjar. Kitsit hibasan irok, botsanot ezert. ...

Egy ukránnak nem természetes az ami neked igen. Hogy a lágyító jelünk az Y.

tartotak-elvettek

Egyszer egy t-vel írod, másszor hallás után kettővel? XD

Nagyon gyenge volt.

2022. ápr. 30. 16:52
 85/87 anonim ***** válasza:
50%

Dy azt amúgy jól írta, pl:

[link]

Mondjuk nem értem miért kellett ukránnak kamuzni magát, így elveszett a mondandója, holott egyébként igazat ír.

Krím kölcsönzése 2042-ig ott van a Wikipédián is, a kisebbségek vegzálását is mindenki tudja. Az meg, hogy mi volt a Minszki egyezményben (és hogy senki sem igyekezett betartani, az a Nyugat meg, aki oly' buzgón tolja a fegyvert, abszolút nem igyekezett betartatni) megint csak 2 perc google keresés.

2022. ápr. 30. 17:58
 86/87 anonim ***** válasza:
60%

#85-nek:

Igen. Jól írta az angol kiejtésnek megfelelően, MAGYAR nyelven! XD

Ez aztán a kavarodás csúcsa!

Helyesen kiejtve: Gyjátlov. A gy-j hang náluk nem úgy képződik mint nálunk. A D-t ők akkor ejtik gy-nek, ha lágy magánhangzó követi. Az utána következő "já" betű lágy, tehát a kiejtés: Gy-já-t-l-o-v

Nekik is van egy olyan mint nekünk az "y", ezt lágyságjelnek hívják. Jele: Ь

A gy-t ők a d-ből képzik. Tehát ha a d betűt lágy magánhangzó, vagy lágyságjel követi, akkor a kiejtése: gy.

Magyarul, Ukrán bénázásban: Djátlov.

2022. ápr. 30. 19:36
 87/87 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy ejtik, én valóban Kárpátaljáról származom :D

Anyám is sokszor Dy-nek írja, mert ő nem magyar iskolába járt.

2022. ápr. 30. 19:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!