Nagy a baj? Lavrov kijelentette, hogy a NATO hadban áll Oroszországgal.
#81-nek:
Ez nagyon szép próbálkozás volt, csak van egy kis probléma, "kisfiam"!
Az baxdmeg hogy én még tanultam Oroszul, és te úgy vagy Ukrán, ahogy én a római pápa! XDXDXD
Nem elég hogy hibázol a nyelvtannal. Azt is tudnod kellene, hogy HOGYAN hibázz!
Ты понял, мой друг?
En ukran vadjok, a felesegem madjar. Kitsit hibasan irok, botsanot ezert. ...
Egy ukránnak nem természetes az ami neked igen. Hogy a lágyító jelünk az Y.
tartotak-elvettek
Egyszer egy t-vel írod, másszor hallás után kettővel? XD
Nagyon gyenge volt.
Dy azt amúgy jól írta, pl:
Mondjuk nem értem miért kellett ukránnak kamuzni magát, így elveszett a mondandója, holott egyébként igazat ír.
Krím kölcsönzése 2042-ig ott van a Wikipédián is, a kisebbségek vegzálását is mindenki tudja. Az meg, hogy mi volt a Minszki egyezményben (és hogy senki sem igyekezett betartani, az a Nyugat meg, aki oly' buzgón tolja a fegyvert, abszolút nem igyekezett betartatni) megint csak 2 perc google keresés.
#85-nek:
Igen. Jól írta az angol kiejtésnek megfelelően, MAGYAR nyelven! XD
Ez aztán a kavarodás csúcsa!
Helyesen kiejtve: Gyjátlov. A gy-j hang náluk nem úgy képződik mint nálunk. A D-t ők akkor ejtik gy-nek, ha lágy magánhangzó követi. Az utána következő "já" betű lágy, tehát a kiejtés: Gy-já-t-l-o-v
Nekik is van egy olyan mint nekünk az "y", ezt lágyságjelnek hívják. Jele: Ь
A gy-t ők a d-ből képzik. Tehát ha a d betűt lágy magánhangzó, vagy lágyságjel követi, akkor a kiejtése: gy.
Magyarul, Ukrán bénázásban: Djátlov.
Tudom, hogy ejtik, én valóban Kárpátaljáról származom :D
Anyám is sokszor Dy-nek írja, mert ő nem magyar iskolába járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!