Az ukrán háborúval tulajdonképpen az orosz hadiipar is végleg leszerepelt?
Eddig azért a 3. világból (és olykor nagyobb hatalmaktól mint India/Brazília vagy akár a török S400-as rendelés) voltak szép számmal vásárlások az orosz hadiipartól és tudtommal eddig a 2. legnagyobb fegyverexportőr volt Oroszország. Viszont a mostani háborúban csúnyán leszerepelt valljuk be őszintén. Még SU-35-öst is lelőttek, több KA-52 "Aligátort", a modernebb T-90-esek is fáklyákként égtek ki, az agyonsztárolt légvédelmi rendszerek (amik az orosz hadiipar lelke) pedig a mai napig képtelenek lenullázni a Bayraktar-drónok által okozott irtózatos pusztításokat.
Talán utóbbi a legeslegcikibb, hogy még egy sima török gyártású drón ellen se tudnak védekezni (akkor mi lenne az MQ-9 Reaper meg X47B ellen az F-35-ös vadászgépet meg jobb ha nem is említem).
Ostoba törökök is képesek voltak feláldozni az F-35-ös beszerzést cserébe, hogy legyen S-400-asuk. Aztán látjuk a gyakorlatban mit ér ez a túlhájpolt orosz csúzli meg a Pantsir aminek még inkább az lenne a dolga, hogy lenullázza a drónokat.
Lehetséges, hogy a háború után az orosz hadiipar is padlót fog, mert mindenki látja mennyit is érnek a fegyvereik?
"Itt mindkét oldalon szinte 100%-ban orosz haditechnika van, semmi nem következik a saját magukkal való csatározásból."
Kb ennyi. Ha Ukrajnának nyugati technikája lett volna, már orosz falu lenne. És most hogy majd az adományokra támaszkodik, ez be is fog igazolódni, tehát látni fogod a saját szemeiddel, nem csak mi írjuk itt bizonyíték nélkül.
"Ülj már le kedves testvérem a tündéri kis seggedre. A Szovjetunió sosem lesz legyőzhető és haditechnikája még ma is messze az Usáé felett áll, még ha szarul esik is. :)"
Már 30 éve legyőzték. Arról hogyan vélekedsz? Vagy az sem történt meg?
nem a fegyverrendszerekben keresendő a hiba szerintem.
mert az első 3 napban szerintem láttuk, hogy az orosz légierő kb legyalázta ukrajnát.
a taktikát nézték be végzetesen.
ez meg olyan, hogy ba szni nem lehet úgy, hogy be is nyomom a fa szom meg nem is.
de mivel európában vagyunk tököltek, finomkodtak....szerencsére...
ez pedig az ukránoknak kedvezett mert időt kaptak.
szépen lassan fel lesznek teljesen fegyverezve, meg a világ minden részéről jönnek hozzájuk háborúsdit játszani akaró gyilkolásra kiképzett pszichopaták, miközben az oroszoknak elfogy a háborúra szánt pénze.
viszont az az orosz alap elképzelés teljesen megbukott, hogy bemennek, megbuktatják a kormányt, új bábkormányt hoznak létre aztán hazamennek.
most hogy ez nyilvánvaló, hogy soha nem fog összejönni, akkor se ha nyernek, nem értem mi a fenét tökölnek még ott?
"Már 30 éve legyőzték. Arról hogyan vélekedsz? Vagy az sem történt meg?"
Pontozásod szerintem nem csak az én vélekedésem tükrözi. Van baj, mi? :)
Én előző válaszolóval értek egyet. Megfelelő taktika és logisztikai ellátás nélkül szart sem érnek a csilliárd dolláros fegyverek. Pl hiába küldesz előre 100 méregdrága T-90-et, ha nincs hozzájuk megfelelő légi támogatás egy bayraktar megeszi őket reggelire, egy tank nem tud mit kezdeni egy több 1000 m magasan repkedő drónnal. Valamint üzemanyag nélkül sem mész velük sokra.. Rengeteg videó van twitteren hátrahagyott orosz tankokról amikből egyszerűen kifogyott az üzemanyag.. utána az ukránok feltöltötték, rátűztek egy új zászlót és ennyi.
Amúgy pont abban a korszakban vagyunk amikor jelentősen átalakul éppen a hadviselés főleg a drónok miatt. Ezeknek köszönhetően harcászati szinten fillérekbe kerülő eszközökkel lehet kiszedni méregdrága tankokat és légvédelmi rendszereket. Szíriána és a Karabakhi konfliktus intő jel kellett volna legyen az oroszoknak. Előbbinél a tankjaik szerepeltek csúnyán le a javelinek ellen. Utóbbinál meg az örmények orosz légvédelmi rendszereit játszották ki röhögve az azeriek a drónjaikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!