Benkő Tibor leszögezte, hogy a magyar kormánynak pillanatnyilag nincs olyan célkitűzése, hogy bevezesse a kötelező sorkatonai szolgálatot. Vajon hihetünk neki?
Bár viszont felhívta a figyelmet arra, hogy hadkötelezettség leépítése súlyos bűn volt, amely csökkentette az ország védelmi képességét.
Te mi gondolsz az egészről? Mi lesz ennek a kimenetele? Visszavezetik vagy sem?
Attól, hogy anno Magyarországon értelmetlen baromság volt a sorkatonaság, az nem azt jelenti automatikusan, hogy a sorkatonaság mindenképpen rossz. Lehet azt normálisan is csinálni. Ott van Norvégia. Ott a nőknek is kötelező a sorkatonaság, ráadásul nem 6-9 hónap, hanem 19 hónap (a nőknek is!). Ezt onnan tudom, mert éltem kint Norvégiában.
A norvég sorkatonai kiképzés az kemény.
Persze idehaza megvalósíthatatlan ez, nincs lóvé ehhez.
Én úgy tudom, hogy az EU-ban tilos a sorkötelezettség...
Ezért is lett 2004-ben kivezetve
#10 90-es születésű vagyok :D
Az unokaöcsém 18. Azon kívül hogy döglik a gép előtt, semmit nem képes önállóan megcsinálni. Ha nem tenné elé az anyja a kaját éhenhalna. A haverjai szintén. Sztem simán mehetnének katonának, legalább nem szarnának be mindentől. Ha este megtámadnának minket buli után, előbb rúgnék vissza mint ezek, pedig nő vagyok.
Csakazazigaziférfiakivótkatonaésmínuszhuszonötfokbanőrködött....
Kac-kac.
Azt a ku..a hányszor teszed még fel ezt a kérdést? 🤦🏻♂️
Hagyd már abba ember, nem kell bevonulni katonának nyugi.
De ha mégis úgy alakul akkor mész és kész. Ne tedd már fel mindennap azt a kérdést csak más formában...
Szerencsére nekem nem kell katonaság, hogy férfi legyek...
Kamaszkoromban valóban gyengébb vtam, meg a 20-as éveim elején hoztam sok rossz döntést, de tanultam ezekből...
Akkor megéltem egy-két kemény élethelyzetet, nekem nem kell se háború sem katonaság, hogy férfi legyek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!