Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Benkő Tibor leszögezte, hogy...

Benkő Tibor leszögezte, hogy a magyar kormánynak pillanatnyilag nincs olyan célkitűzése, hogy bevezesse a kötelező sorkatonai szolgálatot. Vajon hihetünk neki?

Figyelt kérdés

Bár viszont felhívta a figyelmet arra, hogy hadkötelezettség leépítése súlyos bűn volt, amely csökkentette az ország védelmi képességét.

Te mi gondolsz az egészről? Mi lesz ennek a kimenetele? Visszavezetik vagy sem?

2022. márc. 9. 07:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy anno Magyarországon értelmetlen baromság volt a sorkatonaság, az nem azt jelenti automatikusan, hogy a sorkatonaság mindenképpen rossz. Lehet azt normálisan is csinálni. Ott van Norvégia. Ott a nőknek is kötelező a sorkatonaság, ráadásul nem 6-9 hónap, hanem 19 hónap (a nőknek is!). Ezt onnan tudom, mert éltem kint Norvégiában.

A norvég sorkatonai kiképzés az kemény.

Persze idehaza megvalósíthatatlan ez, nincs lóvé ehhez.

2022. márc. 9. 08:47
 12/28 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy tudom, hogy az EU-ban tilos a sorkötelezettség...

Ezért is lett 2004-ben kivezetve

2022. márc. 9. 08:49
 13/28 anonim ***** válasza:
12%

#10 90-es születésű vagyok :D

Az unokaöcsém 18. Azon kívül hogy döglik a gép előtt, semmit nem képes önállóan megcsinálni. Ha nem tenné elé az anyja a kaját éhenhalna. A haverjai szintén. Sztem simán mehetnének katonának, legalább nem szarnának be mindentől. Ha este megtámadnának minket buli után, előbb rúgnék vissza mint ezek, pedig nő vagyok.

2022. márc. 9. 08:54
 14/28 anonim ***** válasza:
86%
13-as: Jól van papa, inkább ne akard eldönteni mások helyett, hogy akarnak-e katonának menni, vagy sem. Ha te szeretnél, ott a lehetőség. Nem old meg semmit a sorkatonaság, lásd a szüleinket meg az idősebb generációt, hát belőlük sem lett különb ember, mint mi.
2022. márc. 9. 09:06
 15/28 anonim ***** válasza:
19%
És akkor csodálkoztok, ha a nők idősebb férfiakkal járnak inkább, mint korukbeliekkel. A barátom is 17 évvel több, ő legalább férfi.
2022. márc. 9. 09:18
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Csakazazigaziférfiakivótkatonaésmínuszhuszonötfokbanőrködött....

Kac-kac.

2022. márc. 9. 09:25
 17/28 anonim ***** válasza:
72%

Azt a ku..a hányszor teszed még fel ezt a kérdést? 🤦🏻‍♂️

Hagyd már abba ember, nem kell bevonulni katonának nyugi.

De ha mégis úgy alakul akkor mész és kész. Ne tedd már fel mindennap azt a kérdést csak más formában...

2022. márc. 9. 09:32
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nekem nem kell katonaság, hogy férfi legyek...

Kamaszkoromban valóban gyengébb vtam, meg a 20-as éveim elején hoztam sok rossz döntést, de tanultam ezekből...

Akkor megéltem egy-két kemény élethelyzetet, nekem nem kell se háború sem katonaság, hogy férfi legyek!

2022. márc. 9. 09:36
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már... begyepesedett, élet nélküli emberek mondják csak a sorkatonaságot, pedig: 1. Bizonyítottan semmi értelme és semmi haszna, nem ad semmi pluszt az élethez; 2. Nem nevel "embert" az emberből, ha ezt otthon vagy máshol nem tanulta, ott sem fogja; 3. Nem nevel tiszteletre sem, látva azokat, akik voltak, ők sem tanultak olyat, csak azt hiszik.
2022. márc. 9. 09:39
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
azért ez nem szép, lányok, ezzel a ráférne a mai fiatalokra a katonaság szöveggel jönni. egyrészt hülyeség, másrészt ne a más f.val verjétek a csalánt. álljatok be a seregbe ti, ha úgy érzitek, hogy az jót tenne. nem hallottam még senkitől, hogy felívelt volna az élete a sorkatonaságtól.
2022. márc. 9. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!