Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Van-e jelenleg női hadköteleze...

Van-e jelenleg női hadkötelezettség MO-n? Ha nincs, milyen esetben és formában tennék, tehetnék kötelezővé?

Figyelt kérdés

2022. márc. 2. 13:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem tennék kötelezővé, valakinek működtetni is kell az országot a háborúban is.
2022. márc. 2. 14:01
 2/20 anonim ***** válasza:
44%
Mihelyt Vadai lesz a hadügyminiszter. Nem tűrhető tovább ez a macsó mentalitás.
2022. márc. 2. 14:05
 3/20 A kérdező kommentje:
oké hogy működtetni kell az országot, konyhában a helye és macsó mentalitás van :) . de mit mond a törvény, az alkotmány? magas nekem az ilyen jogi hókuszpókusz, van tájékozottabb itt?
2022. márc. 2. 14:15
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
Én vagyok az, aki nálad tájékozottabb.Mint írtam, nincs és nem is lesz ilyen.Hangosan olvasd fel, hogy a debilek is megértsék.
2022. márc. 2. 14:43
 5/20 A kérdező kommentje:
köszi 4es anonim. de a médiában ez olvasható "A honvédelmi törvény emellett úgy rendelkezik, hogy az ország működőképességének fenntartása és helyreállítása érdekében rendkívüli állapot, vagy megelőző védelmi helyzet esetén fegyver nélkül teljesített polgári védelmi feladatok ellátására illetve honvédelmi munkakötelezettségre is behívható a teljes felnőttkorú lakosság. Itt a felső korhatár férfiaknál 65., nőknél 55 év."
2022. márc. 2. 15:20
 6/20 anonim ***** válasza:
69%

5 Ezeket ne úgy képzeld el, hogy a nőket besorozzák a frontra, a férfiak pedig élő pajzsként maguk elé tolják a nőket.

Az ország működőképességéhez hozzátartozik pl. az, hogy segíteni kell a kórházban ápolni, vagy létfontosságú gyárakban dolgozni, stb.

2022. márc. 2. 16:32
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
Nincs, nem volt, nem is lesz. Ha már a nőket kellene sorozni akkor előtte a sírköveshez foglalj időpontot faragjon gyorsan mielőtt neki is kaput a nukleáris háborúban és az azt követő atomtélben.
2022. márc. 2. 17:02
 8/20 anonim ***** válasza:
24%

Nincs, mert Magyarország is egy feminista, férfiellenes, nőközpontú ország. Itt egy lista a nyíltan férfiellenes törvényekről:

Nemileg diszkriminatív törvények Magyarországon

www.ferfihang.hu/2022/01/12/nemileg-diszkriminativ-torvenyek-magyarorszagon/

valodiegyenloseget.hu/2016/04/30/diszkriminativ-jogszabalyok/

Ha a nők nem hadkötelesek, akkor el kell venni a szavazati jogukat! A nők jogainak egyensúlyban kellene lenni a kötelezettségeikkel, felelősségükkel. (Ha annyi a felelősségük, mint egy gyereknek, akkor a jogaik is annyi legyen, mint egy gyereknek.)

A nőknek annak ellenére van szavazati joguk, hogy nem hadkötelesek, valamint hamarabb mehetnek nyugdíjba (7 évvel!), tovább élnek (7 évvel!) (azért élnek tovább a nők, mert a férfiak végzik a valódi, társadalomfenntartó, nehéz, egészségre káros munkákat). Így a nők kb. 14 évvel több időt tölthetnek nyugdíjban. Elképeztően igazságtalan. Utálom az embereket, a társadalmat.

Ezért is kellene a férfiaknak megtagadni a behívóparancsot, megtagadni a sorkatonaságot és elmenekülni. Egy ilyen férfiellenes, nőközpontú társadalom nem érdemli meg, hogy a férfiak megvédjék.

Az biztos, hogy én soha nem fogok bevonulni harcolni. Ha lezárják a határokat akkor az erdőn keresztül menekülök.

Itt van két tökéletes videó erről a sorkatonaság megtagadása, behívó megtagadása témáról. Örülök, hogy vannak még értelmes gondolkodású férfiak a világon.

odysee.com/@Undead_Chronic:4/ukrainian-feminism-where-men-die-and:f

odysee.com/@Undead_Chronic:4/american-women-are-scared-that-men-won't:d

2022. márc. 2. 20:08
 9/20 anonim ***** válasza:
63%

8 Megértem, hogy inkább nőket küldenél magad helyett a frontra.

Te nem vagy férfi, téged szopatnának le először az ellenség katonái.

2022. márc. 2. 20:13
 10/20 anonim ***** válasza:
24%

20:13

Tőlem te nyugodtan mehetsz a frontra, nélküled jobb lesz a világ. Közben én elmenekülök és életben maradok és röhögök rajtad.

Te is jó példa vagy a birka átlagemberre. Logikus, racionális gondolkodás helyett zsigeri érzelmi reakciót adtál.

Akkor szájbarágósan megismétlem. A hozzászólásom egyik fő mondanivalója ez:

"A nők jogainak egyensúlyban kellene lenni a kötelezettségeikkel, felelősségükkel." Jelenleg a nőknek sokkal több jogaik vannak, mint a férfiaknak, de abszolút semmi felelősségük, semmi kötelezettségük nincs.

A másik meg:

"A társadalom nem érdemli meg, hogy a férfiak megvédjék". Tehát úgy kellene átalakítani a társadalmat, hogy méltó legyen a védelemre. Például az előbb említett igazságtalanságokat meg kellene szüntetni.

2022. márc. 2. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!