Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Van értelme a sorozásnak ha...

Van értelme a sorozásnak ha egyszer itt vannak a hivatásos NATO katonák?

Figyelt kérdés

2022. márc. 8. 21:04
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Plusz magyar hivatásosok?
2022. márc. 8. 21:05
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
Azzal jól ki vagy segítve, hogy itt vannak a Nato katonák. :D
2022. márc. 8. 21:06
 3/16 anonim ***** válasza:
59%
Csak akkor van, ha téged visznek el elsőnek 😂
2022. márc. 8. 21:06
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Nincs. Ahhoz, hogy a frissen sorozott állomány "kompatibilis" legyen a már meglévővel és hatékonyan együtt tudjanak működni ahhoz minimum több hónap kiképzés kell.
2022. márc. 8. 21:11
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, itt vagyok én. Utoljára légpuskával lőttem 5 éve. Sem harcászati, sem semmilyen tapasztalatom és képzettségem nincs, ami egy harci helyzetben szükséges. Alapból nem tudnék senkit lelőni, míg nem lő rám. Attól rosszul leszek, ha valaki elmeséli, hogy elvágta a kezét. Ha részletezi, kiájulok. Hogy mennyi hasznom lenne egy fegyveres konfliktusban? Golyófogónak jó lennék. Ha főbe nem lőném magam már csak attól, hogy pl valaki meghal mellettem. (Halt már meg idős ember a szemem előtt, hónapokig volt rémálmom, nem aludtam, pedig hosszú ideig volt súlyos beteg, tudtuk hogy nem sok ideje van. Exem nagybátyja volt, és nem is ismertem, mert miután összekerültünk, már nem volt beszámítható, de csak én mérhettem a cukrát, és csak akkor vette be a gyógyszert, ha én adtam. Szűk 3 hónapig ment ez, hogy reggel este átmentem, 5 percre. Szegény öreg megvárt, megmértük a cukrát, de nem akarta bevenni a gyógyszert. Kicsit beszéltem neki, aztán elborult a tekintete, hívtuk a mentőt, volt még légzése, de azt mondták, ha beviszik sem tudják megmenteni, max pár napig még gépen lesz. Azt mondta a felesége, hogy ne kínozzák, hagyják elmenni. Nem telt bele 5 perc, hogy elmentek a mentők, vett egy utolsó nagy levegőt, és meghalt. Mai napig a hideg ráz ha rágondolok, pedig sok éve már.) Szóval az, hogy egy fiatalt, esetleg egy barátomat lelőnek mellettem, tuti nem dolgoznám fel ép ésszel, és valószínű magam ellen fordítanám a fegyvert. Hát ennyi haszna lenne a sorozásnak.
2022. márc. 8. 21:31
 6/16 anonim ***** válasza:
14%

5, Ezért tart itt az ország, mert sok az ilyen nyálasszájú hópihe, mint te.

Ahelyett hogy férfi lennél és vodkát innál, meg medvén lovagolnál, nőket erőszakolnál és rendesen odapörkölnél az ellenséges civileknek.

2022. márc. 8. 22:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs értelme úgyhogy nem is lesz sorozás. Egyetlen politikus sem beszélt sorozásról, sem nálunk sem máshol ahol professzionális hadsereg van.
2022. márc. 8. 22:07
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Benkő Tibor honvédelmi miniszterünk miniszterünk a hétvégén beszélt sorkatonaságról. Erre pedig Vadai Ágnes rendesen kiakadt, hogy ez még is milyen dolog. Aztán az ATV-n saját magát hazudtolta meg, hisz elmondta, hogy nincs elegendő eszköz a Honvédségnél, tehát akkor, hogy lehetne sorkatonaságot bevezetni, ha egy szaros gépkarabély se jutna az újoncok ezreinek?

Kérdező! Mivel itt vannak a NATO seregek, vagyis majd lesznek, valóban felesleges. Ha meg már nyilvánvalóvá válik egy esetleges orosz offenzíva, addigra amerikai-brit-német-francia meg egyéb nemzetek katonái fognak itt is felsorakozni. A kényszersorozott tömegek igazából akadályoznák a hivatásos seregek csapatait, hisz haditechnikát, ellátmányt, kiképzőket, muníció kellene átadniuk. Még Ukrajnában se soroztak be mindenkit, sőt annyi önkéntes jelentkezett, hogy egyszerűen nem tudnak mindenkit felfegyverezni.

2022. márc. 8. 22:16
 9/16 anonim ***** válasza:
19%
Sok értelme nincs de ha menni kell akkor menni kell. Nem picsognék mint egy punci....
2022. márc. 8. 22:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem lesz sorozás.
2022. márc. 8. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!