Milyen büntetés vár arra a magyar hadköteles személyre, aki sorkötelességét megtagadja, pl bújkál?
Mert a 44 millió ukránból kb 12 hadra fogható. Hol látsz te 12 millió ukrán katonát?
Nem hülyék ott sem, hogy fegyvert adnak boldog boldogtalannak.. mert már voltak visszaélések. Csak az kap fegyvert aki volt sorkatona.
Hát ha engem akaratom ellenére soroznának be, az első alkalommal mikor teli táras éles fegyvert adnak a kezembe, annyi embert lőnék le magam körül, ahányat csak tudnék...
Aztán nesze nekik kötelező sorozás...
3as, simán meg is tagadhatod és megúszod valamennyi börtönnel. Pl a jehováknál ez bevett szokás, mert nekik a vallásuk tiltja, hogy a kezükbe vegyenek fegyvert. Ha valami komoly indoklást kérnek, hát mondd, hogy jeova tanúja vagy, de úgysem fognak gyúzködni, szóval ha megtagadod, megtagadod.
A te módszered szerint meg vagy agyonlőnek helyben, vagy életfogytot kapsz.
Egyébként nekem a kérdésről egy kép jutott eszembe a gyerekkoromból.Mikor pici gyerekként nem akartam iskolába menni, és az anyukám vitt el. Az otthonomtól 2 perc sétára volt a suli.Már otthon elkezdtem a hisztit, hogy én nem akarok menni.Aztán csak rám erőszakolta az anyukám.Felöltöztetett,és elindultunk...de még útközbe is hisztiztem és sírtam,és megpróbáltam ellenállni.Kb. úgy húzott :) Miközben mellettünk elment egyedül egy jóval kisebb kislány nálam.Anyukám meg is jegyezte hogy nézd meg ő milyen szépen egyedül elmegy én meg itt hisztizek nagyfiú létemre.Persze nem hatott meg a dolog,de sajnos muszáj volt beletörődni hogy aznap iskolába kellett menni :)
Na, kb. így tudom ezt elképzelni...odavonszolnak és azt mondják hogy légy férfi :) Láthatod, velem egyszer már megtörtént :)
Hát 6-7 évesen elhiheted hogy úgy éltem meg mintha ölni,pusztítani küldenének oda...csak épp mintha én lennék az áldozat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!