Támogatnád, hogy büntetést kapjanak a Magyarország rendjét és törvényeit semmibe vevő erőszakos migránsokat?
Áttörnek a kerítésen, megtámadják a rendőröket, lopnak, rongálnak, könnygázt fújnak a határőrökre, mi meg udvariasan visszakísérjük őket a határra?
Ez azért nem áll arányban, vagy börtönt kellene kapniuk, vagy legalább jól elpáholni őket, ahogy a románok teszik, ott van kockázata a határsértésnek, nem is nyomakodnak ennyire.
Elnézést, a kérdést próbáltam átfogalmazni és nem a legjobb formában maradt végül.
Szerintem dukálna nekik 3-6 hónap elzárás és hogy ne terhelje a költségvetést anyagilag, dolgoztatni kellene őket, hogy kitermeljék a fogva tartás költségeit.
Visszaesőknek egy, két év járna, de kiváltható lehetne három hónap húsz karikásostorral történő ütéssel, ha lehetne választaniuk, annak bizonyára örülnének.
Úgy félnek ezek a munkától, mint ördög a szenteltvíztől, mindjárt lecsökkenne a határsértők száma.
N1
Na de most megtámadták Ásotthalomnál a rendőröket, ezért már csak járna pár év börtön mindenki számára.
Árnyaljuk már ezt a történetet, kedves kérdező.
Ezek a migránsok a szerb oldalról átfujtak némi könygázt. Oda nem mehet a magar rendőr. Ha itt elkapják (hidd el) kap egy jó nagy ruhát amíg visszaksérik a határátkelőhöz.
Egyébként pedig a törvényeink alapján el lehet ítélni. Csakhát akkor be kell léptetni az országba, el kell vinni egy magyar bíróságra, majd börtönbe. Utána hová teszed?
A magyar államot miért nem akarja itt senki ilyen példás büntetésekkel statuálni? :) Hat éve folyamatosan törvényt sértünk a menedékkérőkkel szemben.
Szerintem minden magyar menjen kényszermunkára, hogy ledolgozza a büntetésének költségeit :p
N4
A támadás akkor is támadás, így talán még súlyosabb, mert idegen ország területéről támadtak hazánkra, szerintem diplomáciai jegyzékben kellene tiltakozni a szerbeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!