Hol találok valós videókat az orosz ukrán konfliktusról, lehetőleg orosz és ukrán részről is?
Az oroszok adásait nem tudom, milyen műholdról szórják, kettő volt az Eurosaton, ezeket blokkolták, pont a háborús propaganda miatt, ezek olyanok voltak nekik, mint nekünk a Dunaworld, direkt külföldre szánt műsorok. Orosz TV-t műholddal lehet azért fogni, ha persze nem zavarják a vételt, de nem tudom hol, mert eddig még sosem néztem ruszki TV-t.
Neten a szolgáltatók veszik le, vagy nem engedik feltenni az orosz riportokat. Az ISIS adásait az Iszlám államok posztolták, még a törökök is, azok azért voltak áttételesen láthatók.
Twitter.
A nyugati média sajnos annyira szűri a valóságot, hogy ha azt nézed akkor kizárólag orosz halottakat és orosz technikai veszteségeket látsz, ukrán oldalról pedig csak a civil áldozatokat mutatják be, érzékenyitési célzattal.
Twitter-en vannak oroszbarát csatornák is, így a kettőből együtt nagy nehezen össze lehet rakni a valóságot
Fent van az a video is amikor az orosz Mi24 leszedi a pályán guruló ukrán BUKot.
Az orosz katonák telefonjait elvették bevonulás előtt, ezért sincs szinte semennyi video tőlük..
#14 / John_McClane
Amikor az ember tűzharcot vív, hogy lenne ideje videózni, kamerázni ? :D
Én a Twitteren láttam olyan vidit, pont az offenzíva napján, amit Orosz T-80U-ból videóztak, vagy a Pk üléséről, nyitott búvónyílások mellett, egy falucskán áthaladva a konvojjal / egységgel.
Akkor az olyan is van, hogy az offenzívához készülő Orosz harckocsioszlopot filmezik előzetesen civilesek, amiből fontos részletek kivehetők, hogy 40 körüli harckocsi, amiből 13 - 14-nek van aknaforgató ekéje, komolyan gondolták a támadást, és ezt csak úgy hagyták civileknek ?
Nehezen tudom elképzelni ma egy háborút. Régen katonai felderítéssel, ghillie ruhásan, drónnal, meg műholddal, most meg a civilek fotózzák, videózzák a műveleti területre tartó katonai egységeket, előttük állva, és nyomban töltik is fel Face / Insta / Twitter / Telegram / Tiktok / Reddit-re, ahelyett, hogy kapásból leállítanák őket és elkoboznák a telót.
És ma gyalogsági szemszögből is filmeztek.
Ezek az Oroszok nem azok, akikre gondolna az ember, hogy full szigorúsággal tolják a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!